Maidanezii „protejaţi de abuzuri”, umblă nestingheriţi pe străzile Braşovului. De ce?

caini_maidanezi1_68986700

„Presingul” Asociaţiei pentru Combaterea Abuzurilor, care, de câţiva ani a atacat pe toate căile modul în care erau prinşi câinii maidanezi din Braşov a avut efect. Rezultatul? Mai mulţi câini pe străzile oraşului…

De mai bine de o lună este în vigoare o decizie a instanţei prin care a fost stabilită o nouă procedură de capturare a maidanezilor: „Se poate interveni doar în baza sesizărilor primite de la cetăţeni. Când lucrătorilor serviciului de ecarisaj li se cere să se deplaseze pentru a prinde câinii, ei trebuie, în prealabil, să anunţe intervenţia Asociaţiei pentru Combaterea Abuzurilor care îşi trimite voluntarii pentru a constata că animalele sunt capturate corespunzător”, a explicat viceprimarul Adrian Atomei.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie. Aşa că de fiecare dată când trebuie să prindă un câine comunitar, angajaţii servciului de ecarisaj au mari bătăi de cap. Până anunţă voluntarii asociaţiei cu pricina si merg împreună să constate…  la revedere căţel! „Noi vom utiliza toate căile de atac legale, pentru a obţine o decizie care să ne ajute să rezolvăm problema câinilor comunitari. Până atunci trebuie să respectăm hotărârea judecătorilor. Această decizie ne îngreunează foarte mult activitatea, dar nu avem ce face”, a declarat viceprimarul Adrian Atomei, însărcinat cu coordonarea Serviciului Public de Gestionarea a Animalelor.

9 Comentarii

  1. Eu zic ca acest viceprimar Atomei sa-si muste limba inainte sa bata campii si sa faca pe victima alaturi de Hingherii sefi Scripcaru si acolitii lui. L-a apucat dintr-o data grija de maidanezi. Dar in ultimii 10 ani ce puii mei au facut autoritatile? Pai sa vedem: au furat pe rupte din bugetul alocat, au pus bete in roate asociatiilor si oricui a dorit sa ajute absolut dezinteresat si cel mai grav: AU INCALCAT CAT AU PUTUT DE MULTE LEGI DIN DOMENIU SI AU MACELARIT, LA PROPRIU, ANIMALELE ABANDONATE DE PE DOMENIUL PUBLIC. Hai ca mi-e scarba cand vad din nou cum se vaita plangaciosii astia in loc sa aplice legea, sa fie morali si nu in ultimul rand UMANI!

  2. Va spun eu de ce… penyru ca populatia majoritara este barbara si needucata, nu are simt civic si nici respect pentru viata oamenilor si animalelor. de cate ori le fata cateaua arunca puii si uneori cu tot cu catele. pentru ca si cumpara caini de la pet shop 9 ce oroare ce ar trebui interzisa) si se satura de ei si i arunca in strada ( la ecarisaj exista caini de rasa abandonati). pentru ca needucatii astia nu patesc nimci daca abandoneaza animalele. de aceea. si populatia este prostita sa creada ca insisi cainii sunt de vina. s au teleportat ei de pe marte sau venus? cine e de vina? oamenii. vad ca infierati nu pe cei care arunca ci pe cei care din timpul lor si banii lor sterilizeaza si hranesc si adopta o parte a acetsor animale, ca nu se poate tine pasul cu ritmul de inmultire. Solutia: sterilizare obligatorie, microcipare si pedespsirea abaandonului. Nici celor care au constiinta nu le plac aceste animale pe strada si nici ele nu vor sa fie pe strada. Programe de sterilizare si pedespisrea abandonului ar duce la neperpetuarea acestei situtii de decenii. DAR AICI VINE SPILUL: se scot atatia bani din gestionarea acestor animale primariile au firme de casa si ruleaza sute de miloanje de euro… nu el convine dispraitia cainilro de pe strazi ca le dispare obiectul afacerii. treziti va oamenilor, nu va mai lasati prostiti.

  3. Cat tupeu trebuie sa ai, ca viceprimar sa iti minti cetatenii in fata?
    De ani de zile SPGA face bani pe seama maidanezilor, cu aprobarea lui Scripcaru si protectia DSVA si a Politiei. Si tot de ani de zile, se fac ca rezolva problema cainilor. Dau impresia ca fac management canin, in realitate muta caini de colo colo atunci cand au sesizari, ii inghesuie intr-un azil imputit, ii lasa sa moara de foame sau se manance intre ei si mai ales ii lasa sa se inmulteasca pentru ca vor caini pe strada. Si in tot acest timp, voluntarii brasoveni sterilizeaza animalele de pe strada pe banii lor si pe timpul lor.
    E suparat Atomei ca sunt obligati sa respecte legea? Da, sigur, este un stres pt ei. Era mult mai simplu sa isi bata joc de oameni si animale, ca doar sunt stapanii orasului.
    Realitatea este ca folosesc banii in interes propriu si nu vor sa rezolve problema Iar acum incearca sa asmuta cetatenii nemultumiti de de cainii de pe strada impotriva celor care vor sa ii oblige sa intre in legalitate.

  4. CÂND POLITICA DĂ MÂNA CU INCOMPETENŢA, VINOVATUL FĂRĂ VINĂ TREBUIE SĂ FIE … EUTANASIAT

    Va reamintesc ca:
    – in Romania sunt maximum 400.000 caini comunitari si nu 3 milioane
    – in lagarele de exterminare ale primariilor costul intretinerii unui caine = spre 0 lei si nu 375 lei
    – gestionare caini = prindere, ucidere prin metode crude, ilegale, inumane
    – uciderea in masa s-a dovedit falimentara; sterilizarea in masa, acolo unde s-a aplicat, s-a dovedit un succes
    – cost eutanasie = 265-800 lei (cf. cu datele oficiale date de primarii); cost sterilizare – 65 lei (incluzand utilitati, cheltuieli personal etc.)
    Primarii din Romania:
    – incalcarea tuturor normelor de morala
    – incitarea cetatenilor la violenta
    – sustinerea si incurajarea coruptiei, furtului banului public
    – aducerea societatii romanesti intr-o stare de mediocritate
    Parte dintre noi nu mai accepta escaladarea violentelor, masacrelor, nu mai accepta incalcarea demnitatii, incalcarea dreptului la libertate individuala, incalcarea dreptului la proprietate, condamna incitarea la crima, ura, jaf public, discriminare – toate astea se regasesc in programele de gestionare ale cainilor comunitari din cadrul autoritatilor publice locale….
    Si P.E. recomanda:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=489152931105147&set=a.120807784606332.14288.100000313320244&type=3&theater
    „Solutiile care protejeaza viata si bunastarea animalelor sunt in acord cu principiile eticii moderne si cu principiile Declaratiei Universale a Drepturilor Animalelor, cultiva respectul pentru viata, previne impactul psihologic si moral deosebit de negativ al unor solutii crude, previne cresterea agresivitatii si agresiunilor individului in cadrul societatii (uciderea animalelor creeaza senzatii de normalitate a unor situatii de drept infractionale).”

  5. Toti trag de ei… Ca-i sterilizeaza, ca-i omoara, ca-i tortureaza, ca-s in ecarisaje sau pe strazi, in paduri sau pe campuri, ca-s dusi sau adusi, ca-s facuti disparuti… toate-s afaceri pe spatele lor, bataie de joc fata de vietile lor.
    Generatii intregi de suferinta, generatii intregi de maltratati, storsi de vlaga, vanduti, batuti, schingiuiti, inecati, arsi, inghetati. Eliminati, abandonati, aruncati, incarcerati si chinul continua pentru ei. Zi de zi, ora de ora. Se nasc deja condamnati!
    Viu sau mort, frumos sau urat, mare sau mic, bolnav sau nu, cainele comunitar aduce bani. O afacere imputita mustind a sange. O afacere macabra rasunand a urlete de suferinta.
    Singura lor sansa, sterilizarea, nu le este acordata.
    P.S. Azi, Ionica a aruncat pe camp o punga cu 5 pui de la cateaua lui… Hingherii au ridicat pe Piti si Fetita; aveau 9 ani. Nu i-am mai gasit niciodata… Vecinul Petrica l-a bagat pe Riki intr-un sac si l-a abandonat in padure. Avea 14 ani si a murit sufocat…

  6. se plimba si ei cum se plimba si hotii si criminali,daca nu iar mai bate nimeni nici ei nu ar mai musca,daca voi bestiile de consilieri nu le-ati mai fura banii si i-ati steriliza nu s-ar mai inmulti,daca ati da legi mai bune nu ar mai fii atatia pe str. sa incomodeze idiotii dar voi nu vreti sa scapati de ei( asta o spune-ti in numele idiotilor)prt. ca nu mai aveti de unde fura

  7. Protectorii maidanezilor Mint in continuare au mintit cand au spus acum 15 ani ca prin sterilizare scapam de maidanezi, acum mint cand spun ca ei nu vor maidanezi si de fapt sunt primii care obstructioneaza autoritatile, le e frica ca pierd donatiile si pentru bani sunt in stare sa stea pasivi cand oamenii sunt Mutilati de Haite,

  8. Cetatenii trebuie sa lupte impotriva acestor asociatii de psihopati zoofili ,care vor haite de caini agresivi pe strazi.

  9. mafia maidaneza a cutomaniacilor a mutilat sute de mii de oameni.in loc sa putrezeasca in puscarii ,criminalii lui Ionut si ai altor oameni ucisi si mutilati de maidanezi umbla liberi pe strazi si pe la otv si continua sa faca noi victime

1 Trackback / Pingback

  1. Din ciclul “Radiografia unui Oras din Romania “ - ZeroMaidanezi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.