Soluţia pentru a scăpa oraşul de câini: Stop producţiei de pui!

catel
Primăria Braşov şi Asociaţia Milioane de prieteni vor semna un nou parteneriat, pentru a gestiona împreună problema căinilor fără stăpân.
 Cele două structuri vor acţiona pe mai multe „fronturi”:
  • Capturarea câinilor de pe domeniul public. Se vor forma două echipe mixte, compuse din lucrători ai Sistemului de Gesionare a Câinilor Fără Stăpân (cum se va numi Serviciul Public de Gesionare a Animalelor) şi din voluntari ai Asociaţiei Milioane de Prieteni. Animalele vor fi duse la adăpostul de la Stupini unde vor fi sterilizate, vaccinate şi îngrijite, pe cheltuiala municipalităţii timp de 20 de zile. Din a 21-a zi, cheltuielile aferente îngrijirii câinilor vor fi suportate de asociaţie. La adăpost, îngrijirea câinilor se va asigura 24 de ore, motiv pentru care angajaţii vor lucra în ture de 12 ore;
  • Sterilizarea câinilor care au stăpân. Asociaţia Milioane de Prieteni va continua campania de sterilizare „Un câine castrat e un câine salvat!”. Sterilizarea se va face în baza unei programări telefonice, la numărul de telefon 0268-471.202. „Problema câinilor a devenit una socială. Toţi vrem să nu mai fie câini în oraş, iar braşovenii ar trebui să înţeleagă că este nevoie de sterilizarea animalelor, astfel încât acestea să nu se mai înmulţească. Vinovaţii morali pentru numărul mare de animale sunt şi «producătorii de câini». Trebuie să avem o relaţie responsabilă cu aceste animale, adică să înţelegem că trebuie sterilizate, vaccinate şi microcipate”, a declarat preşedintele Asociaţiei, Cristina Lapis.
  • Încurajarea adopţiilor. În perioada martie-octombrie 2013, de la adăpostul din Stupini, deţinut de municipalitate, au fost adoptate 48 de animale. În momentul de faţă, la acest adăpost sunt în jur de 40 de pui, iar la cel al Asociaţiei Milioane de Prieteni din Triaj, mai sunt în jur de 250 de pui. „Împreună cu Asociaţia Milioane de Prieteni vom semna un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov, ce va avea ca scop derularea în şcolile braşovene a unor campanii de educare, dar şi organizarea unor vizite la adăpostul din Stupini”, a explicat viceprimarul Braşovului, Adrian Atomei.
Cele două parteneriate vor fi supuse votului în şedinţa Consiliului Local Braşov din luna aceasta. Parteneriatul cu Asociaţia Milioane de Prieteni va intra în vigoare odată cu apariţia noii legi privind câinii fără stăpân.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.