Clusterul pentru Inovare si Tehnologie din Brasov a obtinut prima finantare europeana

dragos-david

Proiectul „Start către Inovare şi tehnologie”, depus spre finanţare în octombrie 2013 de ASOCIATIA CLUSTER PENTRU INOVARE şi TEHNOLOGIE a fost aprobat pentru finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Valoarea totală a proiectului este de 1.018.603,27 lei.

Asociaţia Cluster pentru Inovare şi Tehnologie a fost înfiinţată în luna septembrie 2013, iar Agenţia Metropolitană Braşov este membru fondator alături de Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, Universitatea Transilvania din Braşov, Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie şi 14 firme din domeniu din Braşov. Scopul asociaţiei este de a contribui la transformarea Braşovului în cel mai important centru al industriilor creative din Regiunea Centru prin valorificarea creativităţii şi a noilor tehnologii, susţinerea iniţiativelor antreprenoriale, atragerea de investiţii, încurajarea inovării şi conectarea la piaţa globală.

În acest sens, Asociaţia s-a organizat într-un cadru profesional de realizare şi furnizare de servicii suport menit să contribuie la creşterea competitivităţii întreprinderilor din reţeaua de tip cluster.

„În contextul trendului ascendent în care se înscrie România reflectând atenuarea decalajelor existente comparative cu alte ţări din Uniunea Europeană şi maturizarea pieţei naţionale, proiectul propus vizează reducerea acestor decalaje tehnologice şi economice, prin asigurarea disponibilităţii unei infrastructuri pe deplin funcţională. Proiectul „Start pentru Inovare şi Tehnologie” are drept obiective creşterea semnificativă a vizibilităţii clusterului la nivel naţional şi internaţional, atragerea unui număr cât mai mare de IMM-uri din sectorul IT&C şi facilitarea colaborărilor între membrii săi. Atingerea acestor obiective este posibilă doar prin realizarea succesivă a mai multor activităţi care presupun participarea la evenimente, conferinţe, seminarii, crearea unui brand al clusterului, organizarea de evenimente şi sesiuni de formare etc.”, a declarat directorul general al AMB, David Dragoş.

Proiectul se va derula timp de 18 luni, timp în care se va dezvolta identitatea clusterului şi se va promova în toate mediile. Astfel, se va construi un brand al clusterului, un eveniment de promovare organizat în Braşov (Brasov Technology Fest 2014-2015), un website, o aplicaţie mobile. Activităţile derulate în cadru proiectului vor încurajarea antreprenoriatului prin organizarea de evenimente la nivelul Regiuni Centru care vor avea drept rezultat crearea a minimum 10 noi companii productive sau din domen-iul serviciilor de înaltă tehnologie bazate pe utilizarea intensivă a cunoaşterii, un eveniment de accelerare startup-urilor şi activităţi de mentoring/coaching pentru membri noi, fondatori de startup-uri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.