Brașovul va depune, în 17 iunie, dosarul de candidatură pentru JOT din 2020

09_ski_schi_celendo

În 17 iunie, Brașovul își va depune candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret (JOT) din 2020. Până atunci, a declarat marți Markus Leonhard, reprezentantul firmei care a organizat ediția din 2012, ce s-a desfășurat la Innsbruck, în timpul unei discuții cu reprezentanții primăriei, Braşovul va trebui să prezinte un concept general al competiţiei din 2020, care va trebui să satisfacă 15 puncte cerute de Comitetul Internațional Olimpic. În dosar vor trebui prezentate, până la cele mai mici detalii, informaţii referitoare la satul olimpic, la organizarea evenimentului, la transport sau la cazare.  De asemenea, a avertizat el, bugetul necesar organizării JOT nu va fi unul mic: „Pentru organizarea competiţiei de la Innsbruck s-au cheltuit 23 de milioane de euro, iar bugetul ediției de iarnă a JOT de la Lillehamer din 2016 este de 39 de milioane de euro”. În schimb, bugetul FOTE 2013 de la Brașov a fost de 3,8 milioane de euro.

Contracandidatul Braşovului pentru găzduirea JOT 2020 este localitatea elveţiană Lausanne. Brașovul, a anunțat Leonhard, are șansa lui, unul dintre punctele forte fiind organizarea foarte bună a FOTE 2013.

De cealaltă parte, reprezentanții municipalității brașovene, dar și cei ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român sunt optimiști în ceea ce privește șansele Brașovului. Ei susțin că avem baze sportive comparabile cu cele din Elveția. Am mai avea nevoie, susțin ei, de un patinoar în Poiana Brașov și de o pistă de bob.

Probele JOT 2020 ar urma să de desfășoare la Brașov, Poiana Brașov, Râșnov, Predeal, Cheile Grădiștei și în staţiunile de pe Valea Prahovei.  Locul de desfăşurare al competiţiei din 2020 va fi stabilit de Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) în luna a august a anului viitor, în cadrul undei şedinţe ce se va desfăşura în Malaiezia, la Kuala Lumpur.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.