Noi reguli privind asigurările obligatorii. Fiecare locuință va avea un cod unic

DSCF4915
De la 1 iulie fiecare locuință din România vor avea câte un Cod Unic al Locuinței (CUL), astfel încât asiguratorii să poată urmări mai ușor dacă acestea sunt sau nu asigurate împotriva dezastrelor naturale (incendii, cutremure sau inundații).  Până acum, pentru a vedea cine a plătit și cine nu, erau urmăriți proprietarii spațiilor locative, dar această modalitate, a au explicat reprezentanții Primăriei Brașov,  nu a fost eficientă, esistând numeroase situații în care un imobil se afla în proprietatea mai multor persoane, astfel că era mai greu de urmărit situația respectivei proprietăți. După implementarea CUL, se va urmări locuința, nu proprietarul.
Tot de la 1 iulie, vor expira actualele polițe obligatorii, unele persoane au încheiat asigurări facultative, care includeau și  și cele trei dezastre astfel că asigurații au considerat că nu trebuie să încheie o poliță separată. De la data amintită se vor încheia polițe separate, una pentru asigurarea obligatorie, iar a doua pentru cea facultativă.
  Vin și amenzile?
După 1 iulie Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale  va transmise codurile unice ale locuințelor, precum și lista celor asigurate, urmând ca aceste date să fie comparate cu cele aleprimăriilor, astfel încât pot fi identificate construcțiile identificate casele neasigurate, apoi vor fi trimise și înștiințările. Potrivit legislației, cei care nu plătesc asigurările obligatorii riscă amenzi cuprinse între între 100 de lei şi 500 de lei, aplicarea lor fiind în sarcina primăriilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.