Primăria Făgăraș vrea să introducă o taxă de drum pentru camioanele care tranzitează orașul

fagaras

După ce a tot încercat să convingă Guvernul să realize contruiască o ocolitoare, Primarul Făgărașului, Sorin Mănduc, a anunțat astăzi că va propune Consiliului Local aprobarea unei hotărâri privind instituirea unei taxe pentru vehiculele de mare tonaj care tranzitează localitatea. O altă variantă analizată de autoritățile locale este instituirea unor restricții de circulație pentru vehiculele grele care ar putea circula prin localitate doar între orele 22.00 și 24.00.

În acest mod, el speră să convingă guvernul să realizeze o variantă ocolitoare a municipiului, astfel încât traficul greu să fie deviat din oraș. Primarul spune această arteră ar putea fi realizată pe un drum tenhologic, cu o lungime de 5,93 de kilometri, aflat în administrarea Ministerului Transporturilor încă din 1998m care acum este acoperit cu piatră spartă.

Potrivit datelor Primăriei Făgăraș, zilnic, prin oraș, pe DN 1, trec 10.000 de vehicule, iar din cauza traficului, pereții imobilelor de pe aliniamentul trumului au început să se crape.

1 Trackback / Pingback

  1. Ocolitoarea de pământ a Făgărașului, care există doar pe hârtie, va fi deszăpezită. Face parte din categoria drumurilor naționale – Brasov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.