Temă de casă pentru operatorii de salubritate din Brașov: platforme de gunoi „antiefracție”

DSCF5073

De câțiva ani, platformele de gunoi sunt luate cu asalt de cei care caută PET-uri, hârtie, mâncare sau orice poate fi util. Rezultatul? Mai multe gunoaie pe lângă containere decât în ele. Pentru a pune capăt acestei situații, municipalitatea brașoveană le-a cerut operatorilor de salubritate să propună și să experimenteze niște platforme de gunoi în care să nu mai poată intra „persoanele neautorizate”, astfel că  specialiștii celor două firme de salubritate, Urban și Comprest, au trecut la treabă.

Soluțiile propuse:

  • Urban: containere cu tobogan. Gunoaiele sunt aruncate în ele din afara platformei, astfel încât, în boxe să mai poată intra doar lucrătorii operatorului de salubritate. Soluția este experimenată deja în trei locuri din oraș.
  • Comprest: containere îngropate. Sistemul este mai eficient, dar implementarea este costisitoare, pentru că este nevoie de realizarea unor cuve de beton pentru containere. La o estimare preliminară, o astfel de amenajare ar costa peste 4.000 de euro. Deocamdată sunt analizate mai multe amplasamente, pentru a se amenaja o platformă experimentală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.