Ultimele estimări: cum va arăta Parlamentul European după 25 mai?

poll

Analistii PollWatch2014.eu au publicat ultimele estimari privind distributia locurilor in Parlamentul European, cu Partidul Popular castigator la mica distanta de Socialisti si Democrati. In Romania, PSD ar urma sa obtina 15 mandate, PNL -6, PDL – 5, PMP -3, UDMR – 2 si Forta Civica – 1. Trendul principal, problematic la nivelul UE: extremistii, in crestere.

„Estimam ca PPE va pierde 40 de locuri fata de actuala legislatura, cu toate acestea, partidele nationale – membre si-au consolidat pozitia in multe tari, precum Polonia, Ungaria, Germiania. Prin contrast, desi per ansamblu S&D va castiga locuri, multe din partidele memebre au pierdut teren pe plan national: spre exemplu in Franta, Marea Britanie, Polonia, Ungaria”, sustin analistii PollWatch2014.

In acelasi timp, a crescut sustinerea pentru pertidele populiste de extrema dreapta, mai ales in nordul Europei, in special in Marea Britanie, Franta si Danemarca. De asemenea, au castigat teren partidele de extrema stanga in tarile care au avut recesiune economica profunda, precum Grecia, Spania si Irlanda.

Exista totusi o probabilitate de 15% ca S&D sa castige mai multe locuri decat PPE.

Trendul principal semnalat de analistii PollWatch2014.eu arata o dramatica polarizare a Parlamentului European. Gruparile de extrema dreapta vor castiga 22% din locuri fata de 16% in actuala legislatura, iar cele de exetrema stanga, 13%.

Mai concret, arata estimarile analistilor, cele trei grupari majore vor intruni doar 65%, astfel ca PPE si S&D vor trebui sa conlucreze pentru a obtine orice rezultat.

articol integral: http://www.electio2014.eu/pollsandscenarios/pollsblog

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.