Byron și Nae Caranfil vor deschide Festivalul de Film Istoric de la Râșnov

NC

Cea de-a șasea ediție a Festivalului de Film Istoric Râșnov (1 -10 august) se pregătește de start, iar vizitatorii sunt așteptați cu proiecții de film, concerte, expoziții foto, dezbateri și evenimente speciale. Prima zi de festival debutează la ora 20:00 cu concertul trupei de rock alternativ Byron și continuă cu proiecția peliculei „Closer to the moon”, ce va avea loc în prezența regizorului Nae Caranfil.

Sesiunea de dezbateri va debuta pe 1 august cu prelegerile academicianului Ioan Aurel Pop și a vicepreședintelui Institutului Cultural Român. Primul weekend de festival va fi dedicat Marelui Război, temă ce va fi abordată de către lectorii prezenți la Râșnov pe 2 și 3 august: istoricii Adrian Cioroianu, Georgeta Filitti, Petre Otu și Horia Șerbănescu și eseistul și diplomatul Theodor Paleologu.

A doua zi de festival va aduce la Râșnov fanfara Armatei Libaneze și trupa Penta Pneuma din Dresda, urmate pe 3 august de un recital Ozana Barabancea (voce) și Puiu Pascu (pian). Cinefilii vor putea viziona în aceste două zile producțiile „Last voices”, „La Grande Illusion”, „Grand Budapest Hotel” și, în premieră, filmul „The Promise”.

Pe tot parcursul festivalului, iubitorilor de istorie le-au fost pregătite și trei expoziții inedite:  „Corneliu Coposu, un învingător”, „Transnistria: temniţa limbii române” și   „Centenarul Marelui Război 1914 – 1918”.

Ediția 2014 a festivalului celebrează împlinirea a 100 de ani de la declanșarea Primului Război Mondial, 25 de ani de la Revoluția din 1989 și 30 de ani de la Olimpiada de la Los Angeles din 1984.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.