Cum vor arăta taberele scolare preluate de Primăria Brașov

planse tabere_Foto_primaria brasov_Andrei Paul

Municipalitatea brașoveană a finalizat documentația tehnică pentru cele trei tabere școlare, Colonia 1 și Colonia 2 (de la Timișul de Sus)  și Dâmbul Morii, preluate de la Direcția Județeană de Tineret și Sport în 2011. La cele trei obiective va fi nevoie de lucrări ample și de reamenajarea spațiilor exterioare și a celor interioare, astfel încât acestea să ofere cele mai bune condiții de cazare.

Colonia nr. 1, Vila nr. 5 de de la Timișul de Sus – capacitate: 12 locuri

  • Clădirea are parter și un etaj. Vor fi amenajate trei dormitoare cu câte trei locuri un dormitor cu două locuri și un dormitor, cu un loc, pentru profesori.
  • Va fi amenajată o sala de mese, o bucătărie, iar încălzirea va fi asigurată cu ajutorul unei central pe lemne.
  • În exterior va fi realizat un loc de adunare, unde se vor putea face și focuri de tabără. De asemenea, va exista și un loc de joacă.

Colonia nr. 2, de la Timișul de Sus – Capacitate 60 de locuri

  • Clădirea are parter plus mansardă. Aici vor fi trei dormitoare cu câte 10 locuri, trei camere a câte opt locuri, o camera pentru persoanele cu dizabilități (cu baie proprie adaptată celor cu nevoi speciale), o camera „izolator” și două camere pentru profesori, fiecare cu câte două locuri. Încălzirea va fi asigurată cu ajutorul unei central pe lemne.
  • La parter va fi amenajată o sală de mese cu 92 de locuri, o sală pentru desfășurarea jocurilor de societate. De asemenea, va exista o terasă,cu o capacitate de 12 locuri.
  • În exterior se va amenaja o zonă de adunare, unde se poate aprinde un foc de tabără, alei, teren de sport și un loc de joacă.

Tabăra Dâmbul Morii – Capacitate maximă: 79 de locuri

  • Clădirea are parter plus mansardă. La parter vor fi 12 camere cu câte 3 locuri (cu posibilitate de suplimentare cu câte un loc), o cameră cu trei locuri pentru profesori și una pentru persoanele cu dizabilități. Tot la parter va fi realizată o sală de mese cu o capacitate de 84 de locuri. La mansardă vor fi șase camera cu 3+1 locuri și două camere cu câte două locuri. Încălzirea va fi asigurată cu ajutorul unei central termice pe lemne.
  • În exterior se va realiza o tiroliană cu o lungime de aproape 70 de metri, un labirint, un perete de cățărare, o zonă de adunare (unde se paote aprinde un foc de tabără), teren de sport și loc de joacă.

Deocamdată, autoritățile sunt în faza de avizare a proiectelor, însă mai trebuie să rezolve problema finanțării lucrărilor.

Foto: Andrei Paul – Primăria Brașov

1 Trackback / Pingback

  1. Taberele școlare de la Dâmbu Morii și Timișu de Sus nu pot fi reparate încă. Primăriile Brașov și Predeal nu au căzut de acord asupra terenurilor – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.