După ce a fost abandonat de austrieci, Tronsonul 1 al Ocolitoarei Brașovului va fi terminat de italieni

pod tronson 1 ocolitoare iul 07

Compania Națională de Autostrăzi şi Drumuri Naționale (CNANDR) din România a semnat contractul de execuție pentru continuarea lucrărilor la primul tronson al Ocolitoarei municipiului Brașov, a Braşovului (Dârste-Triaj), abandonate anul trecut de compania austriacă Alpine, care a intrat în insolvenţă. Contractul a fost atribuit în urma unei licitații ce s-a desfășurat în șase martie, fiind depuse 16 oferte, iar potrivit anunțului de atribuire postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, 13 dintre ele au fost admisibile.

În urma analizei dosarelor, câștigătoare a fost desemnată Asocierea Chirulli Andrea Impresa Individuale (Italia) – Aleandri SPA (Italia) – Shelter Construct (România, comuna Voluntari)- Pasquale Alo’ (Italia), valoarea contractului scăzând de la o sumă estimată cuprinsă între 88,3 milioane de lei şi 94,4 milioane de lei, la 59,55 milioane de lei. Contractul nu poate fi subcontractat, proiectul fiind finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (în proporție de 25%) și de la bugetul de stat (25%).

Lucrările trebuie finalizate în 12 luni de la data semnării ordinulu de începere a lucrărilor, iar perioada de garanție este de 24 de luni.

 

Potrivit caietului de sarcini, durata de finalizare a contractului este de 36 luni începând de la data emiterii ordinelor de începere a lucrărilor.
Contractul cu firma austriacă a fost semnat în 12 martie 2012 a fost reziliat de către CNADNR-SA în data de 10 iulie 2013, când lucrările erau executate în proporţie de 56 %.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.