GALERIE FOTO. O mahala a Brașovului: Strada Ciobanului

desch

Jurnaliștii Brașoveni au fost invitați astăzi la o „plimbare” pe strada Ciobanului. Au avut ce vedea, filma sau fotografia: fostele rampe de deșeuri menajere și industriale, moloz pe drumurile neasfaltate, un pârâu plin de gunoaie sau oameni care scotoceau după fier vechi.

„Deliciul raziei” l-a constituit turma de aproximativ 30 de vaci a unui „fermier” de pe strada Ciobanului. Proprietarul a fost de negăsit, însă una dintre „slugile lui” care păzea bovinele în timp ce acestea pășteau iarba de lângă fosta rampă de gunoi și se răcoreau într-o baltă din zonă, a spus că laptele nu e comercializat, ci „se face brânză din el”. Unde ajunge aceasta, nu a stiut să spună.

[scrollGallery id=162]

Totuși, îți amintesc bătrânii mahalalei, cu mulți ani în urmă, aici era un loc pitoresc. „Unele case de aici sunt din anii 1800. Aici era o livadă de nuci, dar după venirea comuniștilor, a fost adusă zgura și alte gunoaiele”, a povestit una dintre brașovencele de pe strada Ciobanului. După închiderea gropii, a mmai spus ea, au apărut tiganii, care au început să caute fier vechi. „Acum, de câte ori plouă mai tare, de pe versanții depozitului îmi ajunge în grădină”, a mai spus ea.

„Excursia” a fost organizată de subprefectul Mihai Mohaci, iar acțiunea face parte din campania inițiată de Prefectura Brașov al cărei scop este prevenirea poluării cursurilor pârâurilor Graft, Timiş şi a Canalului Timiş, ce se desfășoară în perioada 1 iulie-31 august. În această perioadă, o comisie mixtă, compusă din reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterrinară și pentru Siguranța Alimentelor, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai Comisariatului Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu, vor evalua aceste cursuri de apă, apoi vor fi stabilite măsurile, astfel încât să fie rezolvate toate problemele.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.