Preşedintele ales al Parlamentului European nu are studii superioare!

Martin-Schulz


Eurodeputatul german Martin Schulz, candidat din partea Socialistilor si Democratilor europeni (S&D), a fost ales presedinte al Parlamentului European, marti, la Strasbourg. Un lucrul mai putin cunoscut pentru publicul larg despre presedintele PE este ca nu are studii superioare. Schulz a urmat cursurile scolii de gramatica de la Broinch, apartinand Congregatiei romano-catolice Sfantul Duh, fara sa-si ia „Abitur-ul”, echivalentul german al bacalaureatului.

Martin Schulz a fost candidatul nominalizat de Partidul Socialist European (PES) pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, in alegerile europarlamentare, pe asa-numitul sistem „Spitzenkandidat”. Socialistii Europeni nu au obtinut cele mai multe mandate in noul Parlament European, cei care au castigat alegerile fiind popularii europeni, motiv petru care Spitzenkandidat -ul PPE a fost desemnat de Consiliul European sa formeze viitoarul executiv de la comunitar.

Martin Schulz s-a nascut la data de 20 decembrie 1955, la Hehlrath, Germania de Vest, landul Renania de Nord-Westfalia, in familia unui politist local.

El nu are studii superioare. Schulz a facut scoala primara (4 ani), dupa care, in perioada 1962-1966, a urmat cursurile scolii de gramatica de la Broinch, apartinand Congregatiei romano-catolice Sfantul Duh, fara sa-si ia „Abitur-ul”, echivalentul german al bacalaureatului. Dupa ce a urmat o scoala de specialitate, tanarul Martin a lucrat ca librar, dupa care, in 1982, si-a deschis propria librarie, pe care a condus-o pana in 1994.

In politica, a intrat la varsta de 19 de ani, alaturandu-se Tineretului Socialist. In 1987, a fost ales primar al orasului Wurselen, o localitate care are 37.000 de locuitori in prezent. Astfel, la varsta de 31 de ani, Martin Schulz a devenit cel mai tanar primar din landul Renania de Nord-Westfalia. Din anul 1994 este europarlamentar, iar din ianuarie 2012 este presedinte al Parlamentului European. In plan politic, in anul 1999, Schulz a devenit membru al Biroului executiv federal al Partidului Social Democrat (SDP) din Germania. de C.Z.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.