Se anunță concurență mare la Facultatea de Medicină a Universității „Transilvania” Brașov

studente

În perioada 12-19 iulie, la Universitatea Transilvania se fac înscrierile pentru studiile universitare de licență.  Anul acesta, pentru facilitarea procesării documentelor de înscriere, candidații au posibilitatea preînscrierii online.

La cele 18 facultăți sunt disponibile 5.825 de locuri, dintre care  2.896 sunt bugetate, 2.529 sunt cu taxă, iar 197 sunt locuri alocate pentru rromi,, cetățeni din Republica Moldova, diaspora, etc.

Potrivit datelor universității brașovene, în prima zi, s-au înscris 280 de candidați la cursuri de zi și 63 la Frecvență Redusă și Învățământ la Distanță. Cei mai mulți candidați, 43 s-au înscris la Medicină, facultate la care sunt scoase la concurs 140 de locuri bugetate și 155 cu taxă. La polul opus, câte trei înscrieri s-au înregistart la Facultățile de Știința și Ingineria Materialelor, Educație Fizică și Sporturi Montane și cea de Muzică.

În perioada 12-21 iulie se fac înscrierile și pentru Masterat, la cele 18 facultăți fiind disponibile 3.285 de locuri, dintre care 1.250 bugetate, 1.964 cu taxă și 71 alocate studenților din Republica Moldova, romilor și diasporei. În prima zi, pentru a urma un program de master s-au înscris, 76 de candidați, cei mai mulți, resppectiv 10, la „Științe Economice și Administrarea Afacerilor”. În schimb, la Muzică, Matematică și Informatică și Alimentație și Turism nu a fost depus nici un dosar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.