GALERIE FOTO. Primul parc de educație ecologică din Brașov a fost amenajat de voluntari

desch

51 de voluntari brașoveni au lucrat aproximativ 2.000 de ore, timp de trei luni, la realizarea primului parc de educație ecologică din oraș. Acesta este amenajat în fața sediului Direcției Județene de Sport și Tineret Brașov de pe strada Suișul Castelului. Aici copiii și tinerii pot învăța lucruri despre flora și fauna din rezervația Muntele Tâmpa.

În noul parc există mai multe zone, printre care „Aleea Tactilă”, „Gădina Verticală” sau „Urmele Animalelor”, dar a fost amenajată și o grădină, plantele fiind sădite de mai mulți copiii din Brașov.„Centrul pentru Voluntariat Brașov își desfășoară activitatea aici de aproximativ șase ani. Ne-am gândit că avem nevoie de un spațiu inovativ, unde să se desfășoare activități de educație ecologică. Două colege, arhitecte, au desenat proiectul”, a declarat coordonatorul de proiecte din cadrul Centrului pentru Voluntariat Brașov, Laura Istrate.

[scrollGallery id=170]

S-a lucrat și „zi lumină”

Diriginte de șantier a fost Nicolae Cioc, el ocupându-se de lucrările propriu-zise. „Am avut mult de muncă, mai ales la grădina de straturi. În lunile iunie și iulie s-a lucrat câte 2-3 zile pe săptămână, iar în iulie și august, câte cinci sau chiar șase zile. De multe ori lucram până la lăsarea întunericului”, a declarat el.

Cel mai tânăr vountar, Adrian, împlinește anul acesta opt ani, ceilalți voluntari l-au poreclit „buldozerul”. „Săpam foarte repede”, a explicat el.

Amenajarea părculețului este o componentă a proiectului „Lecții în aer liber într-un spațiu verde”, implementat de  Asociația pentru Integrare Socială și Protecția Mediului „Feed-Back” Brașov (ApIS PM “Feed-Back” Brașov), prin Centrul de Voluntariat Brașov, parteneri fiind sprijinit de Primăria Municipiului Brașov, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov.  Bugetul total al proiectului a fost de 7.357,4 lei, din care 5.662,4 lei este reprezintă contribuția Fundației pentru Parteneriat și MOL România în cadrul Programului Spaţii Verzi, Componenta Spații verzi urbane 2014.

Pe lângă amenajarea părculețului, proiectul a presupus și organizarea a cinci lecții de educație ecologică, pe diferite teme, printre care istoria și natura, sau amenajarea unei grădini.  „Sperăm ca acest spațiu să fie apreciat de vizitatori și folosit de elevii și profesorii interesați de o lecție în aer liber”, a declarat coordonatorul proiectului, Alina Năstase.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.