Lotul PSD a fost „întărit” cu 26 de aleși

Migratia_politica_la_romani

O dată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului ce a permis migrația aleșilor locali fără ca aceștia să își piardă mandatul, respectiv 2 septembrie filialele județene ale partidelor au început să facă și transferurile. „Perioada de mercatto” s-a încheiat s-a încheiat zilele trecute, când a expirat termenul de 45 de zile prevăzut de actul normativ amintit.  Cei mai activi pe „piața transferurilor” au fost social-democrații. Ei și-au lărgit lotul cu 26 de aleși, dintre care trei primari și 23 de consilieri locali. Doi dintre noii primari PSD, Vasile Andreas (Sâmbăta) și Sorin Balași (Crisbav) au pelcat de la PDL la PSD, iar cel de-al treilea, Mircea Șchiopea (Ticuș), a candidat în 2012 pe listele USL (PSL-PNL+PC). Pe de altă parte, PSD Brașov a pierdutun consilier local din comuna Sânpetru, care s-a înscris în PNL.

PPDD a dispărut din CL și CJ Brașov

În cele 45 de zile, PDL a anunțat patru „transferuri”. Astfel, în 1 octombrie, cei doi consilieri judeţeni braşoveni ai Partidului Poporului, Ionel Fliundra și Ovidiu Lupu au anunțat înscrierea în PDL. În 2 octombrie, viceprimarul Brașovului Adina Durbacă, aleasă în 2012 pe listele PPDD a anunțat că a trecut la PDL, ea fiind însoțită și de celălalt consilier Daniela Mateescu.

Mutări din PNL în PLR

Cel puțin în Brașov, PLR a beneficiat din plin de cele 45 de zile, realizând un „transfer de marcă”: Adrian Atomei, viceprimar al Brașovului, care a anunțat în 29 septembrie că a devenit liberal-reformator. De altfel, în luna august, liberalii l-au „pierdut” și pe consilierul local brașovean Radu Pușcariu, care s-a înscris tot în PLR.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.