GALERIE FOTO. Două proteste la Brașov: unul anti-Ponta, celălalt pro-Ponta

desch 2

Aproape 200 de brașoveni nemulțumiți de modul în care s-a desfășurat primul tur al alegerilor s-au adunat duminică în fața Prefecturii. Nu au fost singuri. În fața Poștei Centrale, câteva sute de social-democrați au protestat „împotriva dezbinării”.

Și-a făcut apariția și Erwin Albu, activistul care a reușit să-i scoată pe codleni în stradă când s-a închis spitalul din localitate și unul dintre organizatorii protestelor anti-RMGC de la Brașov. Jandarmii susțin că a încercat să-i provoace pe social-democrați, motiv pentru care a fost luat „pe sus” de oamenii de ordine și condus spre protestul de la Prefectură.

[scrollGallery id=182]

Protestatarii din fața Prefecturii au pornit în marș spre Piața Sfatului, unde și-au scandat părerea: „PSD și PCR, aceeași mizerie”. Au fluturat steagurile din „Epoca de aur” și au cântat imnul național, „Deșteaptă-te romane”. De asemenea, au cerut demisia premierului, alegeri libere.  După câteva zeci de minute și-au continuat marșul pe strada Mureșenilor, au încercat să blocheze circulația în intersecția de la Livada Poștei, apoi au coborât pe Bulevardul Eroilor, pe prima bandă.

[scrollGallery id=183]

În dreptul Muzeului de Artă, s-au întâlnit cu social-democrații, care protestau pe trotuarul de lângă Parcul Nicolae Titulescu, între cele două tabere fiind trei cordoane de jandarmi.

desch

La Modarom, protestatarii au încercat, din nou, să blocheze strada, dar jandarmii nu i-au lăsat. În timpul îmbrâncelilor dintre manifestanți și jandarmi, una dintre protestatare susține că a fost lovită forțele de ordine.

desch 3

Manifestanții au mers și la Secția 1 de Poliție, unde au fost duși doi dintre protestatari.

De cealaltă parte, după „întâlnirea” cu tabăra adversă, social-democrații s-au împrăștiat în toate colțurile județului, de unde chiar unii dintre ei au recunoscut că au fost aduși cu autocarele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.