30 de fotbaliști „la negru” la FC Brașov. E infracțiune!

bv-med-21-mai-304

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov a mers luna trecută în control la FC Brașov. A desoperit 30 de jucători profesioniști, care nu aveau contracte induviduale de muncă, astfel că FC Brașov a fost trecut pe „lista rușinii”, postată lunar pe site-ul ITM Brașov.

Toate documentete elaborate în urma controlului efectuat la FC Brașov au fost predate Poliției Brașov, care trebuie să continue cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzule de legislația muncii.  

Ce prevede Codul Muncii:

  • Articolul  264 (4): „Constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, indiferent de cetășenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă”.

Ce spun părțile:

  • Constantin Zotta, director general al FC Brașov:Potrivit Codului Muncii, un angajat poate înceta unilateral contractul individual de muncă, după efectuarea unui preaviz de 30 de zile, motiv pentru care nu am încheiat astfel de documente, ci convenții civile. Această problemă o au toate cluburile din țară. Cei de la ITM sunt «legați de lege», dar cred că ar trebui să înțeleagă situația cluburilor de fotbal, care plătesc sume considerabile pentru transferuri”.
  • Dan Suciu, inspector șef adjunct la ITM Brașov:Atât Legea sportului, cât și Codul muncii, prevăd că jucătorii profesioniști trebuie să aibă contracte individuale de muncă. Noi am avertizat clubul că trebuie să rezolve această problemă, însă nu au ținut cont de acest aspect”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.