A fost deschis și ultimul terminal RAT modernizat. S-au modificat și traseele unor autobuze

desch

Ultimul capăt de linie RAT modernizat cu bani europeni a fost deschis astăzi. Terminalul este construit pe un teren cu o suprafață de 5.229 de metri pătrați.

DSC_0856

Aici a fost amenajată o sală de așteptare, casierii pentru vânzarea biletelor și ghișee pentru relația cu publicul, birouri pentru controlori sau grupuri sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

DSC_0842

 

În exterior, au fost realizate șase peroane de așteptare acoperite pentru autobuze și unul pentru troleibuze dar și o paracare, plus unul pentru persoanele cu dizabilități.

Noi trasee pentru liniile 25 și 52 

Odată cu deschiderea acestui terminal, Regia Autonomă de Transport Braşov a operat și câteva modificări în traseele şi orarele unor linii de transport public de călători.

Astfel, liniile 25 (Avantgarden – Saturn) şi 52 (Pe Tocile – Saturn) îşi vor schimba capătul de linie de la terminalul „Saturn” la terminalul „Poienelor” (Roman). Această măsură vine în concordanţă şi cu faptul că aceste două linii şi-au schimbat recent traseul, deservind şi zona străzii Panselelor, unde este Centrul Multifuncțional de Servicii Socile și Direcția de Servicii Sociale din cadrul Primăriei Brașov. La plecarea din capătul de linie „Poienelor”, autobuzele de pe linia 25 vor parcurge fără oprire distanţa până la staţia „Cometei” (nu mai opresc în zona terminalului „Saturn”). La plecarea din acelaşi capăt de linie, autobuzele de pe linia 52 se vor deplasa până la staţia „Carrefour”, iar apoi vor circula fără oprire până în staţia „Cometei” (nu mai opresc în zona terminalului „Saturn”).

DSC_0862
Terminalul de pe strada Saturn face parte din dintr-un proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional, ce a vizat realizarea a cinci terminale pentru transportul în comun în Triaj (str. Hărmanului), Rulmentul (str. 13 Decembrie), la Roman (str. Hărmanului) și în Noua (pe strada Brazilor), valoarea totală contractată fiind de 18.74 milioane de lei, inclusiv TVA, contribuția municipiului Brașov fiind de 2%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.