În cele 44 de apartamente sociale de pe strada Zizinului s-au mutat primii chiriași

 

 bloc soc (3)

Beneficiarii celor 44 de apartamente amenajate de municipalitatea brașoveană în fostul internat al Grupului Școlar de Turism și Alimentație Publică au primit vineri cheile. În noul bloc social s-au mutat 188 brașoveni, dintre care 57 de copii.

bloc soc (1)

 

„Aici s-au mutat familii aflate în dificultate, cele mai multe cu copii, dar care au și venituri, pentru a putea plăti chiria, cuprinsă înrte 70 și 90 de lei, dar și utilitățile. Pentru mulți dintre ei este un nou început. Am discutat cu toți, am avut cu ei un fel de mini-inteviuri și, împreună am ales un șef de bloc, pentru că acest bloc îl vom administra împreună ”, a declarat viceprimarul Adina Durbacă.

Șef de bloc a fost ales Cristian Moroșanu, care a fost rănit în dimpul Revoluției din 1989, care își va aniversa ziua de naștere în 29 decembrie. „Sunt un fel de erou al Revoluției, dacă se poate spune așa. Am dosarul pentru obținerea unei locuințe în urmă cu mulți ani”, a declarat el.

Printre chiriași sunt și doi tineri care au crescut în casele de copii, Răzvan și Valerica Todor. S-au conoscut în urmă cu 14 ani într-un centru de plasament, iar acum au un copil de 3 ani și 10 luni.

bloc soc (2)

După ce și-au luat în primire locuințele, au împărțit camerele și au stabilit unde va fi așezată mobile, chiriașii au început să se organizeze. În primă fază, s-au decis să instaleze un interfon, astfel încât să nu poată intra oricine în bloc.

Apartamente cu două și trei camere

Investiția este finanţată din bani europeni, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Polul de Creștere Brașov. Prin implementarea proiectului a fost reabilitată o clădire neutilizată aflată în proprietatea municipalităţii, construită în perioada 1971-1972, în care a foncționat căminul unității școlare amintite. Aici au fot amenajate 44 de spații locative, dintre care 38 apartamente cu 2 camere şi 6 apartamente cu 3 camere. De asemenea, la fiecare dintre cele patru etaje a fost instalată o centrală termică, iar în fiecare apartament, apa caldă este asigurată cu ajutorul boilerelor. Fiecare apartament dispune de baie proprie, bucătărie, cameră de zi şi și unul sau două dormitoare. Pentru evitarea condensului, băile şi bucătăriile sunt dotate cu sistem de ventilaţie.

Valoarea totală a investiției se ridică la 4,62 milioane de lei, din care 98% din valoarea eligibilă este asistența nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.