GALERIE FOTO. Zoo Brașov are noi locatari: trei tigrișori, o bufniță polară și patru ponei

DSC_0300

Trei pui de tigru siberian, o bufniță polară și patru ponei sunt noii locatari ai Parcului Zoologic Brașov.

Tigrișorii, un mascul și două femele, au fost aduși de la Grădina Zoologică din Călărași și fiecare exemplar cântărește aproximativ 20 de kilograme. Timp de 15 zile vor fi în carantină, apoi vor urma un program de dresaj, astfel încât să iasă în țarcul de afară pentru a putea fi admirați de vizitatori. Lfelinele a maturitate, afirmat directorul Grădinii Zoologice Brașov, Dumitru Daneș, felinele vor cântări peste 200 de kilograme și vor mânca între 8 și 10 kilograme de carne pe zi.

Micile feline nu au nume, iar reprezentanții Primăriei Brașov spun că așteaptă propuneri de nume pe pagina de Facebook a Grădinii Zoologice.

În prezent, la Zoo Brașov mai sunt doi tigri siberieni, însă aceștia sunt destul de bătrâni, unul dintre ei având 14 ani.

Bufnița polară, unică în România

DSC_0339

O altă vedetă a Parcului Zoologic Brașov este bufnița polară, specie aflată pe cale de dispariție, iar în România ar putea fi singurul exemplar. Pasărea a fost donată de o perspană care a ținut să rămână anonimă.

DSC_0321

De asemenea, recent au fost achiziționați și patru ponei, dintre care unul de talie mare, aceștia urmând a fi utilizați pentru plimbarea copiilor.

DSC_0352

În 2015, a anunțat viceprimarul Brașovului, Ciprian Bucur, pentru achizița de anumale a fost alocată suma de 225.000 de lei, pe „lista de cumpărături” fiind șerpi (anaconda, cobre regale), aligatori, vultur sur, acvilă de munte, șoimul norvegian, vulturul negru sau buhă.

Tot anul acesta, și-a propus să amenajeze și planetariul, în aces sens fiind alocată de la bugetul local suma de 1,5 milioane de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.