GALERIE FOTO. Flashmob-protest în fața staționarului Tractorul

desch

Crina Coliban nepoata, Ioanei Caloian, octogenara care a murit îngheţată pe un câmp, după ce a fost lăsată să plece singură din spital sâmbătă, la 7 dimineaţa, în pijamale şi papuci de unică folosinţă, a organizat marți un flashmob, „Cu tălpile goale pe drum”, în fața staționatului Tractorul, al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.  Au participat câteva zeci de brașoveni, care au aprins lumânări și au lăsat flori lângă pozele bunicuței.

[scrollGallery id=199]

Crina a spus că, pe lângă cei prezenți la comemorarea bătrânei, a primit și sute de mesaje „de la oameni care spun că au avut aceleași probleme și mă roagă să nu las lucrurile așa. Sitemul poate da erori, însă cred că este o mare problemă cu cele două doctorițe, Grigore și Ionel. Nu acuz pe nimeni, nu cred că cineva este vinovat, dar se vede că lucrurile nu au fost corecte din punct de vedere spitalicesc și medical”.

„Trebuie să știm să nu ne ascundem”

Ea a promis că va merge mai departe: „Am încredere că lucrurile vor fi rezolvate corect din punct de vedere legal și medical. Trebuie să știm să nu ne ascundem, să nu întoarcem capul când se întâmplă astfel de lucruri. Bunica mea a fost lasată să plece din spital cu o mână plină de sânge, cu picioarele goale și cu o păturică pe ea”.

În timpul fashmob-ului, atât Crina, cât și presa au încercat să intre în spital, însă oamenii de ordine, din trupa de intervenție a firmei care asigură paza unității, erau vigilenți și pregătiți pentru orice. Ulterior, Crina a reușit să intre, iar la ieșire a spus că „nu pot vorbi cu nimeni. Au încercat să mă scoată din spital, toată lumea mă gonește!”. 

Nepoata octogenarei spune că medicii au încercat să „scape” de pacientă: „De la «Județean» a fost transferată repede, iar la «Tractorul» cred că reumatologul a vrut să scape de bunica. Nu știu ce a fost în mintea medicilor care au tratat-o”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.