Opt ore pentru o cauză bună

ore cauza - Copy

Un grup de voluntari, sprijiniți de grupul de inițiativă pentru Fundația Comunitară Brașov organizează, pentru al doilea an consecutiv, evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună”, o seară de lucru pentru profesioniști din diverse domenii. Evenimentul se va desfășura în 27 martie la Centrul Cultural Reduta, începând cu ora 19.00. Voluntari specializați în marketing, comunicare, vânzari, resurse umane sau management vor rezolva temele propuse de cinci organizații non-profit din Brașov.

Împărțiți pe echipe, ei vor lucra timp de opt ore pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile participante și vor gândi împreună cu acestea planuri de gestionare, marketing, financiare, cât și pași concreți de acțiune în vederea atingerii obiectivelor curente ale organizațiilor.

Fiecare organizație în parte va lucra împreună cu un mentor pentru a pregăti întâlnirea cu voluntarii profesioniști. În acest mod, reprezentanții proiectelor vor ști cum să prezinte cât mai eficient problema cu care se confruntă. Cu această imagine concretă a problematicii,  voluntarii profesioniști vor folosi cele opt ore pentru a o soluționa.

În 2014 evenimentul s-a desfășurat simultan în 16 orașe din lume. În Braşov, evenimentul a adunat 6 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 6 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă.

Cauzele: 

1. Clubul Sportiv „Cumpără Responsabil” este format numai din membri sportivi care se confruntă cu forme severe de dizabilitate. Dorința de a promova performanța sportivă paralimpică este ceea ce a determinat infiintarea acestui club, unul dintre obiectivele sale fiind implicarea membrilor sportivi în cel puțin 15 turnee naționale și în 2016, unul dintre aceștia să reprezinte România în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Rio.

Clubul își dorește o schimbare a percepției publicului asupra atributelor actuale oferite de brand-ul clubului sportiv format din persoane cu dizabilități, avand nevoie de ajutorul specialiștilor pentru a:

– identifica un nume nou pentru clubul sportiv

– construi un logo potrivit și elemente vizuale potrivite

– construi un design de website pentru noul brand

2. Fundația FAST, care desfășoară proiecte pentru comunitate încă din 1998, a inaugurat, în octombrie 2013, Centrul de Zi, singurul centru de educație nonformală de pe raza municipiului Săcele. Deoarece acest Centrul de Zi are dificultăți în ceea ce privește promovarea activităților realizate este necesar ajutorul specialiștilor care sunt dispuși să lucreze 8 ore peste program pentru:

– Elaborarea de materiale promoționale (afiș, banner, flyer, roll-up)

– Construirea unei identități vizuale pentru website

– Îmbunătățirea logo-ului

3. Carpathian MTB Trails este o asociație care are ca scop promovarea și dezvoltarea comunităților prin dezvoltarea turismului și cicloturismului, Descoperirea, maparea și promovarea de noi trasee montane, pretabile ciclismului montan și organizarea de concursuri, competiții și ateliere menite să deschidă apetitul tinerilor și copiilor pentru mișcare în aer liber sunt cele două direcții principale de acțiune ale acestei asociații. Specialiștii care aleg să lucreze pentru cauza propusă de Carpathian MTB Trails vor contribui la:

– Elaborarea unei structuri pentru blog-ul asociației

– Elaborarea unei campanii de comunicare și PR menită să crească notorietatea asociației și să ajute la strângerea de fonduri pentru implementarea proiectelor;

4. Asociația „Copiii de cristal”, înființată în 2006, își propune să reducă nivelul de excluziune socială a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist și să faciliteze accesul tuturor copiilor și tinerilor cu dizabilități la programe de învățământ adecvate.

Deși imaginea publică a asociației este una bună, există o problemă la nivelul înțelegerii întregii dimensiuni a activității desfășurate. Astfel, este necesar ajutorul specialiștilor pentru:

– Crearea unei campanii de marketing direct menite să genereze fonduri pentru asociație.

5. Fundația ,,Casa Mea” din Prejmer îngrijește și educă 7 copii abandonați în regim permanent. Profesioniștii voluntari care aleg să lucreze 8 ore peste program pentru cauza înscrisă de această fundație vor avea de îndeplinit următoarele obiective:

– Elaborarea unei strategii de îmbunătățire a imaginii, prin creșterea vizibilității și notorietății fundației la nivel local

– Identificarea de modalități care să determine creșterea numărului de voluntari care se implică activ pentru a ajută fundația

– elaborarea unei campanii de strângere de fonduri necesare pentru efectuarea unor reparații.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.