GALERIE FOTO. Liftul pe plan înclinat de la Râșnov va fi inaugurat la începutul lunii iunie

deschid

Autoritățile locale din Râșnov au recepționat astăzi liftul pe plan înclinat care face legătura între Casa de Cultură și Cetate.

Lucrările au început în luna mai a anului trecut, iar pentru realizarea liftului 1.100 de metri cubi de rocă au fost dislocați manual. De asemenea, 82 de metri cubi de beton au fost turnați cu ajutorul unui elicopter care a efectuat 100 de curse în acest scop.

Traseul are o lungime de 165 de metri, iar liftul va efectua 24 de curse pe oră (urcare și coborâre), capacitatea cabinei fiind de 20 de persoane. Viteza de deplasare este de 2 m/sec, iar într-o oră, liftul poate transporta 500 de persoane.

[scrollGallery id=204]

Până a începutul lunii iunie, a declarat primarul Râșnovului, Adrian Veștea, „mai trebuie amenajată aleea de acces care să facă legătura între stația de sus și interiorul cetății. De asemenea, se vor realiza zonele de belvedere, curtea Casei de Cultură va fi reabilitată și va fi realizată o alee pietonală care să facă legătura între Casa de Cultură și Cetate”.

Liftul pe plan înclinat va fi administrat de SC „Asaltul Cetății” SRL (subordonată Primăriei și Consiliului Local Râșnov), care va avea 19 angajați.

Deocamdată nu a fost stabilit tariful, însă, în 2011 acesta era calculat la suma de 10 lei. Acum, a declarat Veștea, acesta trebuie ajustat, luându-se în considerare rata inflației.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.