GALERIE FOTO. Pentru două nopți, clădirile emblematice ale Brașovului sunt albastre

desch

Asociaţia Copiii de Cristal marchează și anul acesta  Ziua Internaţională de Conștientizare a Autismului – 2 Aprilie.

Astfel,  în 1 şi 2 Aprilie, începând cu orele 20.00, sunt illuminate în albastru, Casa Sfatului, Cetatea Braşov,  Primăria Municipiului Brașov și sediul central al Poștei.  luminarea clădirilor în albastru face parte din campania „Light It Up Blue”. La nivel mondial, aproximativ 3.000 de clădiri sunt iluminate, în fiecare an, în albastru, purtând mesajul persoanelor cu autism. Printre acestea, amintim: Empire State Building din New York, SUA; Ada Bridge si Templul Sf. Sava din Belgrad, Serbia; Burj Al Arab din Dubai, Emiratele Arabe Unite; The Torch din Doha, Quatar; Sydney Opera House din Sydney, Australia.

[scrollGallery id=203]

Evenimentele de pe 1 şi 2 Aprilie sunt realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, al Consiliului Județean Brașov, al FEDRA (Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în  Spectrul Autist) – al cărei membru fondator este Asociaţia Copiii de Cristal și al Universității Transilvania.

Tot pentru a conștientiza autismul, Asociația Copii de Cristal mai organizează, în 2 aprilie, de la ora 11.00, un marș de susținere a persoanelor cu autism, pe traseul Str. Republicii – Piaţa Sfatului, care se va încheia cu eliberarea de baloane albastre cu heliu în Piața Sfatului. În aceeași zi, între orele 11.00 și 16.00, va fi amplasat în Piața Sfatului, un stand al Asociaţiei Copiii de Cristal, ocazie cu care vor fi  distribuite materiale informative referitoare la tulburările din spectrul autist, iar terapeuţii centrului nostru vor prezenta produse realizate de copiii şi adolescenţii cu autism, în cadrul unei expoziţii cu vânzare. Seara, de la 17.30, la Centrul Cultural Reduta va fi un spectacol pentru beneficiarii Asociației Copiii de Cristal, sustinut de: Grupul Vocal ANATOLY, Cvartetul GAUDEAMUS, Alexandra FITS, actriţa Camelia Varga și tânăra interpretă Christine ROTH! Un moment special va fi cel oferit de tinerii și adulții beneficiari ai Asociatiei Copiii de Cristal.

Alături de Asociația Copiii de Cristal și alte organizații membre FEDRA desfășoară acțiuni și manifestații publice în orașele: Baia Mare, Bistrița Năsăud, București, Cluj Napoca, Craiova, Galați, Iasi, Piatra Neamt, Pitești, Suceava.

2 Aprilie a fost  stabilită  Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului de către Organizația Națiunilor Unite, în urmă cu 6 ani. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoara acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii autismului. În România, Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) organizează o serie de manifestări și evenimente, atât în București, cât și în țară, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a publicului asupra autismului, dar și de a atrage atentia autorităților asupra nevoilor comunității persoanelor cu autism din România.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.