Familia Bodnariu a primit înapoi un copil. Mai are patru de „recuperat”

Alianța Evanghelică din România a organizat la Brașov al doilea protest de susținere a familiei Bodnariu, căreia, în urmă cu cinci luni, respectiv în 15 noiembrie 2015, i-au autoritățile norvegiene i-a luat cei cinci copii, părinții fiind acuzați de rele tratamente aplicate minorilor.

DSC_0998

Acțiunea de stradă a început la ora 12.00, în parcul de la Centrul Civic, când manifestanții au pornit într-un marș pe traseul Bulevardul 15 Noiembrie – Patria – Bulevardul Eroilor – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură, unde s-a desfășurat și un miting. Marșul, deși a fost pe o singură bandă, a afectat circulația pe Bulevardul 15 Noiembrie.

DSC_0993

Pentru a da greutate protestului,  la acțiunea de stradă au fost aduși numeroși copii.

DSC_0989

Spre deosebire de protestul din februarie, acum, la Prefectură a venit și un reprezentant al Bisericii Ortodoxe, respectiv consilierul județean social-democrat Ioan Manea.

DSC_0024

În schimb, dacă la protestul din februarie din Piața Sfatului, au participat mai mulți parlamentari parlamentari, inclusiv fostul ministru de externe, Titus Corlățean, precum și primarul Brașovului, George Scripcaru, de data aceasta a ajuns doar deputata liberală Maria Grecea, care a făcut parte din delegația parlamentară care a fost în Norvegia, pentru a discuta cu autoritățile și cu familia Bodnariu.

DSC_0031

 „S-au împlinit exact cinci luni de când familia Bodnariu și-a pierdut cei cinci copii. În ultimele săptămâni doar cel mic a fost redat familiei, ceilalți patru fiind în continuare în custodia statului sau a unor familii. Proteste de susținere a familiei se desfășoară în 50 de orașe din lume”,  declarat pastorul Leonard Bereholschi.

Chiar dacă unul dintre copii s-a întors în familie, protestatarii au spus că vor continua până când familia Bodnariu va fi reîntregită.

„Salutam decizia judecătorului de a reda pe Ezekiel familiei, dar continuăm protestul pentru reîntregirea completă a familiei Bodnariu. Abandonul luptei în acest punct ar echivala cu un mic succes, plătit finalmente cu prețul sacrificării altor copii care trebuie redați familiilor. Sperăm ca justiția norvegiană sa evalueze corect toate cazurile si sa corecteze abuzurile agenției Barmevernet”, a declarat  Sorin Prodan, pastor al Bisericii Baptiste Providentă.

DSC_0978

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.