Noapte albă și la Muzeul Județean de Istorie

Muzeul Județean de Istorie Braşov a anunțat că participă la evenimentul Noaptea Muzeelor 2016, organizat în data de 21 mai 2016.

Circuitul muzeal amenajat în cel mai important monument istoric civil al orașului Brașov cuprinde expoziţia permanentă „Brașov – Istorie, Cultură, Civilizație” (deschisă în anul 2001), inclusiv secția de istorie antică din subsolul muzeului, și expoziția temporară De la propagandă politică la baby boom.

Agenda culturală a evenimentului mai cuprinde și o prezentare de reconstituire istorică susținută de membri și voluntari ai Asociației Terra Dacica Aeterna. La intrarea în secția de arheologie, istoricul Andrei Pogăciaș și colegii săi vă așteaptă sâmbătă seara pentru prezentări de armament și echipament militar antic și discuții despre daci, romani, sarmați și confruntările militare dintre aceștia.

De asemenea, special pentru Noaptea Muzeelor, în Casa Sfatului vor fi expuse în premieră piese de patrimoniu restaurate de specialiștii muzeului în perioada 2014 – 2015.

Programul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor este între orele 17.00 – 24.00, iar intrarea este gratuită.

 „Un motiv de mândrie pentru instituția noastră este susținerea participării Primăriei Codlea la Noaptea Muzeelor prin expoziția donațiilor pentru Muzeul Codlei. Expoziția inaugurată acum o săptămână în sediul viitorului muzeu local poate să fie vizitată sâmbătă, 21 mai, în intervalul orar 17.00 – 24.00, iar intrarea este gratuită”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea muzeului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.