Criza apei calde ar fi putut fi evitată. Se știa de mult, dar cine să o facă?  

Președintele Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) ANRSC, Doru Ciocan  a venit vineri la Brașov, pentru a le prezenta consilierilor  „ipotezele de lucru” pentru repunerea în funcțiune a sistemului centralizat de termoficare. Mai precis, a declarat viceprimarul Brașovului Mihai Costel reprezentantul ANRSC i-a anunțat pe aleșii locali prezenți că pot fi luate în considerare patru scenarii:

  • Funcționarea Tetkron pentru încă un an, chiar dacă licența de funcționare nu a mai fost prelungită în luna decembrie a anului trecut;
  • Atribuirea, printr-o licitație, a serviciilor de producție, furnizare, transport și distribuție agentului termic;
  • Înființarea unui serviciu public care să se ocupe de producție, transport și distribuție a agentului termic;
  • Licențierea Tetkron doar pentru activitatea de producție și înființarea unui serviciu public care să se ocupe de transport și distribuție.

Viceprimarul a mai spus că la întâlnirea de vineri au participat șase consilieri locali ai PNL, patru ai  PSD, doi ai PMP, doi ai FDGR, doi ai PER și unul al UDMR (mai precis viceprimarul Laszlo Barabas).

Faptul că Tetkron ar mai putea funcționa încă un an a fost la cunoștința aleșilor locali și în primăvară,  de către Tetkron SRL, care a solicitat la finele lunii martie și emiterea unei hotărâri de Consiliu Local în acest sens, însă nu s-a luat nici o decizie în acest sens, astfel că din 7 aprilie brașovenii din 10.700 de apartamente au rămas fără apă caldă.

Ce va urma?

????????????????????????????????????

„Luni va fi înființată o comisie specială compusă din consilieri locali ai tuturor partidelor, unul sau doi. Apoi, comisia va analiza toate cele patru variante, luând în calcul toate aspectele, de la cele sociale, la cele economice sau juridice. Varianta care va fi considerată cea mai bună va fi supusă aprobării plenului Consiliului Local în ședința din această lună,după care se vor elabora celelalte acte normative necesare repornirii sistemului centralizat de termoficare. Soluția trebuie să fie una eficientă, corectă și asumată de toți consilierii”, a declarat Mihai Costel.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.