Din nou cu două legi ale Aeroportului Brașov în Camera Deputaților

In epoca de aur a proiectului

După ce a ajuns la Camera Deputaților în 26 septembrie actul normativ votat de Senat în luna septembrie, prin care a fost modificată Legea 297/2015 privind transferul terenului pe care se construiește aeroportul Brașov, a fost distribuită către comisiile de specialitate, după ce Biroul Permanent a stabilit ca acesta să intre în procedura „normală” nu în cea de urgență.

Astfel, ieri pe ordinea de zi a Comisiei Juridice din Camera Deputațior au fost două legi ale aeroportului:

  • Cu indicativul PLx 650/2015, era propunerea legislativă privind modificarea alin. 4 al art.2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.41/2007 privind transmiterea unei suprafete de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfecla de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav”.
  • Celălalt proiect, PLx 373/2016, se referea la modificarea Legii nr.297/2015 privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof şi Sfecla de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport internațional Braşov-Ghimbav” şi pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2007 privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al Judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport International Braşov-Ghimbav”.

OK-ul l-a primit legea privind modificarea ordonanței de urgență

Ieri, printr-un comunicat de presă, printr-un comunicat de presă, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat că în Comisia Juridică, de Disciplină și Imunități din Camera Deputaților a fost aprobată varianta aflată la Camera Deputaților, respectiv propunerea legislativă de modificare a prevederilor art. 2 din OUG nr. 41/2007.

În comunicat se mai arată că același proiect a fost avizat și de Comisia pentru Agricultură.

Acest proiect a mai fost în comisii și săptămâna trecută, când deputații au cerut mai multe clarificări, decizia fiind amânată pentru această săptămână. Deputatul Emil Niță a declarat că atunci  preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Nini Săpunaru, a considerat că sunt unele neclarităţi legate de teren, iar preşedintele acesteia, Bogdan Ciucă, a solicitat un extras actual din Cartea Funciară, pentru a se vedea cine este proprietarul terenului.

Ce se recomanda în luna august

Pe de altă parte, în luna august, într-o conferință de presă la care au fost prezenți prefectul Brașovului, Ciprian Băncilă, președintele Consiliului Județean Adrian Veștea, primarul Brașovului, George Scripcaru și deputatul Gabriel Andronache, parlamentarul a spus că trebuie votat proiectul de modificare a Legii nr. 297/2015. În ceea ce privește proiectul de modificare a OUG 41/2007 (care nu a fost votat de Senat), Andronache anunța în luna august că va sta în „în așteptare” la Camera Deputaților, urmând a fi respins.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.