Bazinul olimpic se deschide in aprilie

Primăria Braşov pregăteşte până la sfârşitul lunii martie proiectul de regulament pentru funcţionarea Bazinului olimpic de înot.  Tot atunci vor fi stabilite şi tarifele percepute pentru cei interesaţi să vină la bazin.
Bazinul a fost preluat de Municipalitare la sfârşitul lunii septembrie, când Compania Naţională de Investiţii a finalizat lucrările de extindere şi modernitare desfăşurate în ultimul an.

[scrollGallery id=1]
Noul bazin are acum zece culoare, o lungime de 50 de metri, lăţimea de 25 de metri şi adâncimea constantă de 2 metri. Înainte de intervenţie, diomensiunile erau 50×21, cu adâncime variabilă între 1,55 şi 2,55 metri.
Potrivit constructorilor, şi soluţia de realizare a cuvei este una modernă, folosită la majoritatea bazinelor care găzduiesc competiţii importante. Este vorba despre folosirea unui sistem cu panouri de inox laminate la cald cu PVC dur, care, de pe o parte, conferă gradul de calitate cerut de FINA, dar şi mai multă precizie în procedul de construcţie, evitând astfel erorile de şantier. Corpul principal al complexului conţine, printre altele, grupuri sanitare pentru spectatori, puncte de vânzare a biletelor, spaţii comerciale, spaţii tehnice şi spaţii de sonorizare şi scoring.
Bazinul mic, pentru copii şi începători are 14x7x1,2 metri şi se află la parter.
Capacitatea tribunelor este de 658 de locuri pentru public, faţă de 376 câte avea înainte de extindere. În corpul anexă există şi un bazin pentru copii, dar şi utilităţi pentru relaxare. Complexul oferă, facilităţi de acces şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

sursa: Monitorul Expres

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.