Braşovenii pot ajuta! 2% pentru un pian performant la Filarmonică

Braşovenii pot contribui la reînnoirea intrumentelor Filrmonicii. Primul pe lista achiziţiilor la Filarmonică este un pian performant marca Steinway & Sons care costă 120.000 de lei. Pentru strângerea fondurilor, instutţia de cultură are alături Fundaţia Kronospan, care va susţine campania „Direcţionează 2% pentru Filarmonica Braşov” şi va organiza evenimente caritabile pentru a aduna banii necesari.

Braşovenii care vor să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către Fundaţia Kronospan, în beneficiul Filarmonicii Braşov trebuie să completeze Formularul 230 sau Formularul 200 şi să îl depună la Administraţia Fiscală până la 25 mai. Cele două formulare pot fi descărcate de pe site-ul www.bronospanfoundation.ro/2lasută.

Actualul pian folosit în concertele Filarmonicii este un second-hand primit în 2001 printr-o donaţie a Filarmonicii din Berlin. Instrumentul a fost produs în 1980.

Dacă ar schimba acum toate instrumentele, cu unele noi, Filarmonica Braşov ar avea nevoie de câteva sute de mii de euro, susţine Gina Dumitru, concert-maestrul la Filarmonica Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.