Organistul Catedralei din Strasbourg, în concert la Biserica Neagră

Pascal Reber, organist co-titular la celebra orgă a Catedralei din Strasbourg (Franţa), va concerta vineri, 19 aprilie, de la ora 18:00, la Biserica Neagră. Organistul francez se află la Braşov cu ocazia parteneriatului cultural internaţional dintre Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” şi Ecole De Musique et d’Art de Ferrette (Franţa), prin care profesorii şi elevii celor două instituţii de învăţământ vor avea un schimb de experienţă prin realizarea în comun a unor concerte şi activităţi metodice de specialitate.
Pascal Reber este, din anul 2002, organist co-titular la orga mare a Catedralei din Strasbourg, având în acelaşi timp o intensă activitate solistică şi pedagogică. A susţinut numeroase concerte în Franţa şi în ţări precum Germania, Elveţia, Olanda, Ungaria, Anglia şi Japonia, fiind recunoscut pentru practica improvizaţiei. Cu această ocazie se va adăuga palmaresului său şi prezenţa în ţara noastră, la Braşov, prin concertul la orga mare a Bisericii Negre.

pascal_reber_350_auto

Concertul de la Biserica Neagră va prezenta lucrări de J.S. Bach, C. Franck, C.M. Widor şi câteva improvizaţii la orga Buchholz, fiind în acelaşi timp şi o demonstraţie pentru elevii clasei de orgă.

Biletul de intrare costă 8 lei şi poate fi procurat în săptămâna concertului sau începând cu jumătate de oră înaintea începerii acestuia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.