Site icon

Când se construieşte, de fapt, aeroportul de la Ghimbav?

După şedinţa de plen a Consiliului Judeţean, din 29 martie, preşedintele Aristotel Căncescu anunţa că „săptămâna viitoare va începe construcţia pistei aeroportului”, toate avizele şi autorizaţiile fiind obţinute. Acum, vicepreşedintele Mihai Popa declară că, de fapt, construirea pistei pentru Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav ar putea începe abia la vară.

 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Popa, a declarat marţi că Autoritatea Aeronautică Română nu a autorizat încă lucrările pentru pista aeroportului, iar procedura ar putea dura cel puţin o lună. „Am avut o discuţie cu vicepremierul Liviu Dragnea pe această temă. Pentru a putea începe lucrările, mai trebuie să primim un aviz de la Autoritatea Aeronautică Română,  procedură care ar putea dura aproximativ o lună”, a declarat Mihai Popa. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a declarat, de asemenea, că vicepremierul Dragnea a promis tot sprijinul în demersul de obţinere a autorizaţiei de la AAR.

Aici va fi pista viitorului aeroport de la Ghimbav

Lucrările de proiectare şi execuţie pentru pista aeroportului de la Ghimbav au fost câştigate în noiembrie 2012 de firma braşoveană Vectra, care a venit cu o ofertă de 12,7 milioane de euro fără TVA. Autorităţile anunţau toamna trecută că lucrările încep imediat după adjudecarea licitaţiei, însă procedura a fost blocată mai multe luni din cauza contestaţiei depuse de unul dintre concurenţii firmei Vectra, pentru acest contract.
Pista  aeroportului de la Ghimbav va avea 2.800 de metri lungime şi 45  de metri lăţime. Lucrarea are ca termen  de execuţie 12 luni. Perioada începe să curgă de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, aşa că, cel puţin deocamdată, autorităţile pot considera că se află „în grafic”.


Devierea pârâului Beselcin costă 4 milioane de euro

* Şi lucrările pentru devierea pârâului Beselcin, care traveresează pista, sunt incerte. Investiţia, în valoare de 4 milioane de euro, la care Ministerul Mediului se angajase anul trecut, trebuie făcută înainte de construirea pistei.  „Am expus această situaţie conducerii ministerului de resort. Nu avem certitudinea că suma a fost inclusă în bugetul acestui an, însă în tipul discuţiilor pe care le-am avut ni s-a spus că banii au fost prevăzuţi. Totuşi, ca soluţie de rezervă ar exista posibilitatea alocării unor bani din fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Mihai Popa. 

 

Exit mobile version