Schita Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA) din Bartolomeu Nord
Centrul de Cercetări al Universităţii Transilvania din Braşov va fi „completat” în curând cu un centru de afaceri ce se va construi în această zonă. Proiectul „Dezvoltare zona economică Braşov Nord – Centru de Afaceri, transfer tehnologic şi incubator de afaceri”, are o valoare totală de 70,89 milioane lei, din care 25,59 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă solicitată, iar diferenţa dintre cele două sume este contribuţia asigurată de către Primăria Braşov, în calitate de beneficiar al proiectului.
Investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Regional – Polul de Creştere Braşov, beneficiar fiind Primăria Braşov. Contractul de finanţare a fost semnat în 25 aprilie 2013, iar lucrările la acest obiectiv trebuie finalizate în 20 de luni. Complexul se va întinde pe o suprafaţă de 181.500 de metri pătraţi, pe care se va construi o clădire, pe o suprafaţă desfăşurată de 18.000 de metri pătraţi, pe restul terenului urmând a fi realizate amenajările exterioare.
Funcţiunile centrului:
- Sala de conferinţe, amenajată în amfiteatru de la demisol la parter, lobby cu control acces, recepţie, garderoba pentru sala de conferinţe, bar/cafenea, centru de informare şi documentare, spaţiu expoziţional, restaurant de tip cantină, spaţii pentru birouri, spaţii pentru laboratoare, spaţii pentru coworking şi accelerare afaceri, precum şi diverse săli de întâlniri, şedinţe, formare profesională, birouri reprezentanţe şi birouri servicii, sediul administrativ şi de gestiune a clădirii.
- Aici îşi vor putea desfăşura activitatea aproximativ 70 IMM-uri şi se vor crea 128 de noi locuri de muncă.
- Clădirea deserveşte un număr de 298 de persoane (rezidenţi ai clădirii), dintre care 56 persoane salariaţi ai unităţii.
Parc tematic:
- În exterior se va amenaja un parc multifuncţional tematic de agrement, experimente în domeniul energiei durabile şi alte domenii conexe, activităţi de cercetare şi evenimente expoziţionale. Parcul este compus din zone verzi înierbate, plantaţii de arbori, plantaţii de vegetaţie arbustivă, alei nebetonate, platforme pavate.
- Vor exista zone pentru experimente, zone pentru organizarea evenimente şi odihnă; zona de întreţinere şi gestionare a deşeurilor vegetale.