Bazinul Olimpic de Înot a fost deschis oficial azi, printr-un concurs demonstrativ susţinut de copiii de la cluburile de înot din ţară. La Braşov au fost prezenţi pentru deschiderea oficială a Bazinului Olimpic, trei sportivi de performanţă care au scris istorie pentru înotul românesc:
Carmen Bunaciu, prima medaliată a României la un Campionat Mondial de nataţie (bronz la Campionatul Mondial din 1982, la 200 de m spate), Anca Pătrăşcoiu, prima medaliată olimpică la nataţie (bronz la 200 de m spate la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984) şi Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic al nataţiei masculine româneşti (bronz 200 de m spate la Jocurile Olimpice de la Atena 2004).
[scrollGallery id=36]
Până la aprobarea noilor tarife de utilizare a bazinului, se vor aplica cele prevăzute în Hotărârea Consiliului local nr. 842/ 2010 :
Bazinul de Inot Braşov:
Poziţia A : bilet intrare adulţi ….………..……….……………………………12 lei /pers/serie
Poziţia B : bilet intrare studenţi ………………………………………..…..8 lei /pers/serie
Poziţia C : bilet intrare copii şi elevi …………….. ..…….…..……….….6 lei /pers/serie
Poziţia D : abonament adulţi ………………………………………………120 lei/pers/lună
Poziţia E : abonament studenţi ..……………………………………..…..80 lei/pers/lună
Poziţia F : abonament copii şi elevi …………….. ..……….………..…..60 lei/pers/lună
Poziţia G : echipe polo …………………………………………………..80 lei/culoar/oră
Poziţia H : 1 culoar .………………..……………………………..…….. 80 lei/oră
Noul bazin este acum o clădire cu trei niveluri şi îndeplineşte toate standardele pentru desfăşurarea de competiţii sportive interne şi internaţionale. Bazinul propriu-zis are dimensiuni olimpice (50x25x2 metri), 10 culoare şi 658 de locuri în tribună, douăsprezece fiind special amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi. Staţia de filtrare a apei, complet automatizată, poate asigura filtrarea întregii cantităţi de apă în patru ore. La subsol se află spaţiile tehnice, vestiare, duşuri, saune, jacuzzi şi o cameră pentru masaj. La parter au fost amenajate vestiarele pentru public (inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi), zone de direcţionare şi informare, duşuri, grupuri sanitare, recepţie, un punct de vânzare răcoritoare şi un al doilea bazin, de iniţiere şi încălzire, cu dimensiunile de 14x7x1,2 metri. La etaj au fost amenajate o sală forţă şi fitness, vestiare, grupuri sanitare, o sală de mese, una de metodică, una de conferinţe şi zone pentru mass-media şi VIP.
“Din câte ştiu eu, este singurul bazin din ţară care s-a făcut de la zero şi care are toate condiţiile pentru a desfăşura competiţii interne şi internaţionale. Cred că dincolo de investiţia propriu-zisă şi de locurile de muncă create, înseamnă un lucru bun pentru copii, pentru iubitorii de sport şi mai ales sănătate pentru cei ce vor să practice înotul, fie ca activitate de agrement sau activitate competiţională. De mâine, bazinul va fi deschis publicului, urmând să se funcţioneze cu tarifele de anul trecut o lună, de probă, iar apoi, să facem eventualele regularizări de preţuri,
pentru ca acest obiectiv să îşi scoată cheltuielile de întreţinere, fără a fi nevoie de o subvenţionare de la bugetul local. Totodată, vom acorda şi o serie de facilităţi, cum ar fi abonamente pentru grupuri, abonamente pentru familii, ca să stimuăm această activitate”, a declarat primarul GeorgeScripcaru