Maternitatea, la un pas de închidere?

Maternitatea din Braşov a ajuns la un pas de închidere din cauza subfinanţării continue, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean. Vicepreşedintele CJ, Mihai Pascu, a declarat azi că Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie funcţionează cu un deficit de 220 de angajaţi. Cu toate astea, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov (CJAS) nu a asigurat în ultimele nouă luni nici măcar bugetul lunar de salarii.

„Cheltuielile lunare de personal ale Maternităţii se ridică la 1,250 de milioane de lei. Cu toate astea, în ultimele 9 luni, Casa a plătit doar 1,200 de milioane de lei, ceea ce nu acoperă nici salariile, darămite alte cheltuieli cu echipamentele sau utilităţile. Atâta timp cât există cadrul legislativ pentru creşterea cu 25% a sumelor alocate de CJAS către spitale, nu înţelegem de ce Casa refuză acest lucru”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Mascu.

Consiliul Judeţean, care în subordine spitalele din municipiul Braşov, va solicita în mod formal Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să prezinte actele din care rezultă modul de alocare a fondurilor către spitalele din Braşov. Reprezentanţii CJ suspectează faptul că CJAS face decontări preferenţial, către spitalele private din judeţ. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.