Puterea exemplului. De Ziua Mondială fără Tutun, elevii de la Unirea au adunat mucurile de ţigări din centrul oraşului.

Cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, o clasă de elevi de gimnaziu de la Colegiul Naţional Unirea a mărşălui ieri în centrul oraşului, transmiţând mesajul că <<În faţa drogurilor nu suntem diferiţi>>. În mod  simbolic, elevii au adunat toate mucurile de ţigări pe care le-au găsit aruncate în stadă pe traseul lor dintre Prefectură – Str. Republicii – str. Mureşenilor – Bd. Eroilor – Prefectură.

Acţiunea elevilor, organizată împreună cu Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov, în colaborare cu Instituţia Prefectului, este una dintre modalităţile în care tinerii şi autorităţile au marcat Ziua Mondială fără Tutun.
[scrollGallery id=58]

Scopul cel mai important al acestei zile este de a contribui la protejarea generaţiilor viitoare, nu numai din punct de vedere al consecinţelor medicale dar şi al celor sociale, de  mediu şi economice cauzate de consumul de tutun.
Adunând mucurile de ţigară de pe traseul marşului, Elevii de la Unirea şi-au propus să ofere un exemplu celor care dincolo de obiceiul nesănătos al fumatului, aruncă şi mucurile pe jos, neţinând seama de curăţenia oraşului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.