Ideea viceprimarului Popa: Linie RAT pentru transportul bicicletelor spre Poiană

Viceprimarul Braşovului, Răzvan Popa a anunţat astăzi că bicicliştii braşoveni care vor să „coboare pe Drumul Poienii”, ar putea să-si ducă vehiculelepe douăroţi, în staţiune cu un autobuz special destinat lor.  

În momentul de faţă, transportul bicicletelor cu ajutorul autobuzelor RAT Braşov este interzis, conform regulamentului RAT, motiv pentru care, a spus Popa „avem în vedere introducerea pe traseul Livada Poştei – Poiana Braşov a unor vehicule în care să se poată urca doar cu bicicletele”. Viceprimarul a afirmat că ciclişti au cerut de mult acest lucru: „În momentul de fată se analizează această posibilitate. Cred că în cursul acestei veri se vor introduce autobuzele pentru biciclişti. În principiu, acestea vor circula în zilele de week-end”. Popa a spus, de asemenea, că în viitor, municipalitatea braşoveană are în vedere introducerea unor autobuze cu remorcă sau a unora pe care să fie montate dispozitive pe care să fie agăţate bicicletele, dar pentru a pune în aplicare această idee, va fi nevoie de reomologarea de către Registrul Auto Român. a autobuzelor care vor fi utilizate în acest scop. 

 

Două trasee noi  

Reprezentantul municipalităţii a anunţat că anul acesta vor fi amenajate în cursul acestei veri, noi piste pentru biciclişti: 

  •  Primul traseu va lega pista existentă pe drumul de legătură Coresi (ce traversează fosta platformă industrială Tractorul – n.red) de pista Făget-Gară-Vlahuţă-Saturn; 
  •  Cea de-a doua pistă va fi amenajată pe traseul Camera de Comerţ şi Industrie-Bulevardul Griviţei – Strada Aurel Vlaicu – Făget, unde se va uni cu pista existentă. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.