Tonetele cu mojito de pe Republicii, vizitate de Protecţia Consumatorilor. Ce nereguli au găsit comisarii?

slider_susanu

Pe Strada Republicii şi în Livada Poştei au apărut de ceva vreme patru tarabe unde se vând diferite cocktail-uri. O perioadă vânzătorii şi-au văzut de treabă, dar astăzi au fost „luaţi la ochi” Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Braşov. La o primă vedere, şeful CRPC, Sorin Susanu, ieşit el însuşi pe teren la control (oare de ce?:) ) a descoperit câteva posibile nereguli:

 

  • Deşi se vindeau băuturi care conţineau alcool, nu exista un mesaj prin care să se menţioneze că nu se comercializează băuturi alcoolice minorilor. „Le cerem buletinele clienţilor”, au explicat vânzătoarele;
  • Autorizaţia de ocupare a domeniului public era valabilă până în 30 mai. Potrivit acestui document, acordul a fost dat pentru comercializarea „sucurilor naturale”;
  • Băuturile şi fructele erau expuse la soare;
  •  Nu existau condiţii optime de spălare şi dezinfectare a veselei folosite pentru prepararea cocktail-uri. Toneta era dodată cu o chiuvetă, dar, au spus vânzătoarele „îl aşteptăm pe băiat să aducă un butoi cu apă”. Ele au spus că, pentru spălare folosesc apă şi detergent, iar când au fost întrebate dacă au şi substanţe speciale pentru dezinfectare… au dat din umeri.

Acum, reprezentanţii firmei din Târgu Mureş, care deţine cele patru tarabe, vor trebui să meargă la sediul CRPC Braşov, pentru a prezenta toate documentele prin care să demonstreze că în desfăşoară activitatea în mod legal şi a da explicaţii comisarilor de la protecţia consumatorilor. Ei riscă, a explicat Susanu, „suspendarea activităţii până la intrarea în legalitate”.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Tonetele Mojito de pe Republicii Brasov Buzz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.