ANL vrea să construiască bloc cu 78 de apartamente pe bulevardul Gării din Braşov

bloc anl
Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), în parteneriat cu Primăria Braşov, vrea să construiască pe Bulevardul Gării – lângă viitorul sediu al Parchetului – un bloc de locuinţe cu 78 de apartamente. Proiectul va fi derulat de ANL, iar municipalitatea va asigura, gratuit, suprafaţa de teren necesară construcţiei. Vor rezulta 78 de apartamente cu una, două şi trei camere.

Apartamentele vor putea fi cumpărate ci ajutorul unor credite ipotecare, contractate de la una dintre băncile partenere ale programului de credit impotecar al ANL. Construcţia efectivă va începe în momentul în care vor exista contracte care să acopere 85% din valoarea totală a investiţiei.

Imobilul va avea două scări, nouă etaje, dar şi două nivelul la subsol, la primul urmând a fi amenajate boxele pentru locatari, iar celălalt urmând a deveni adăpost antiaerian. Pe fiecare scară vor fi câte 39 de spaţii locative, două lifturi o cameră pentru depozitarea bicicletelor şi a cărucioarelor pentru copii şi va fi amenajat tobogan pentru resturile menajere. Pentru încălzirea locuinţelor se analizează două variante: centrale de scară sau racordarea la sistemul centralizat.

Vor fi realizate 78 de spaţii locative dintre care 29 de garsoniere, 42 de apartamente cu două camere şi 8 cu trei camere. Apartamentele cu două şi trei camere vor avea balcoane. De asemenea, apartamentele vor fi astfel proiecttate, astfel încât locatarii să poată uni livingul cu bucătăria.

Reprezentanţii ANL au estimat următoarele preţuri:

  • Garsonieră – 28.000 de euro+2.300 de euro pentru boxa de la subsol;
  • Apartament cu două camere – 38.000 de euro + 2.300 de euro pentru boxa de la subsol;
  • Apartament cu trei camere – 52.000 de euro + 2.300 de euro pentru boxa de la subsol.

Procedura de creditare prin programul de credit ipotecar al ANL, aici

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.