Site icon

Trei tabere şcolare din Braşov vor reveni „la gloria de altădată”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trei din cele opt tabere şcolare din Braşov vor reveni „la gloria de altădată”. În 2011, dintre cele opt tabere care mai erau în judeţul Braşov, Primăria Braşov a preluat trei: pe cea de la Dâmbul Morii şi două de Timişul de Sus (Colonia 1 şi Colonia 2). Acestea vor fi reabilitate de municipalitate, după o documentaţie care va fi realizată în maxim 6 luni.

Dacă până în 1989, taberele şcolare erau la mare căutare, în vacanţe fiind neîncăpătoare, după Revoluţie acestea au rămas în paragină. Unele au fost retrocedate foştilor proprietari, altele au fost vândute, iar cele mai multe dintre cele rămase, au fost „conservate”, adică au fost lăsate în paragină.

Cele trei tabere preluate de primăria Braşov vor un oferi un confort echivalent cu cel al pensiunilor de  două sau maxim trei margarete, iar într-una dintre ele se doreşte amenajarea unei microferme tradiţionale.

Deocamdată, Primăria Braşov a atribuit, pentru suma de 60.400 de lei, contractul privind elaborarea documentaţiei aferente realizării acestor lucrări.  Mai precis proiectatul ca trebui ca în următoarele şase luni să realizeze studiul de fezabilitate, proiectului tehnic, detaliile de execuţie, documentaţia pentru obţinerea avizelor şi acorduri menţionate prin certificatul de urbanism, documentaţe tehnică pentru obţnerea autorizaţiei de construire şi documentaţie tehnică pentru organizarea execucţiei lucrărilor.

Lucrări ce urmează a fi proiectate: 

Se va studia posibilitatea amenajării unei microferme tradiţionale cu posibilitate de vizitare.

 

Necesitatea şi oportunitatea lucrării:

Reprezentanţii muncipalităţii susţin că se doreşte realizarea unei zone reprezentative, moderne, care să respecte caracterul local, să intre în armonie cu fondul construit, cât şi cu elementele naturale înconjurătoare. Din punctul lor de vedere, amenajarea zonei este oportună, deoarece creşte gradul de confort al locuitorilor, creează posibilităţi de petrecere a timpului liber şi locuri de joacă pentru copii, devenind un spaţiu public catalizator al dezvoltării relaţiilor sociale. Amenajarea zonei se va face astfel încât să fie respectat caracterul zonei, fiind apreciată folosirea materialelor naturale: piatră, lemn. Se vor studia zonele plantate, prevăzându-se alei pietonale, locuri de discuţii şi odihnă.

Exit mobile version