„Lunea neagră” pentru angajații din sistemul sanitar. Protest spontan al infirmierelor și asistentelor de la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov

Nemulțumite după ce și-au primit salariile diminuate, infirmierele și îngrijitoarele de la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov au organizat astăzi un protest spontan. Salariatele spun că în urma reducerii sporurilor au luat această decizie de a protesta. 

De altfel, o stare destul de tensionată este și la Spitalul de Boli Infecțioase, unde, potrivit unor surse din interior, vineri, când au primit primit fluturașii, psihologul și biologul au descoperit că au salariu mai mic cu 1.000 de lei. De asemenea, salariul unei îngrijitoare a scăzut cu aproximativ 300 de lei, ca urmare a reducerii sporului de la 100% la 85%. Ba mai mult, la acest spital au apărut și discuții între infirmiere și îngrijitoare și medici, veniturile acestora din urmă nefiind afectate de reducerea sporurilor. Ba mai mult, surse din Spitalul de Boli Infecțioase spun că angajații TESA au, în continuare un spor de 25%, chiar dacă nu intră în contact direct cu pacienții. De asemenea, angajați ai spitalului spun că, teoretic, sâmbăta și duminica nu are cine să se ocupe de curățenie, în condițiile în care îngrijitoarele nu lucrează sâmbăta și duminica, însă, practic, de această activitate se ocupă infirmierele, care nu au atribuții în acest sens. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.