GALERIE FOTO. S-a ales praful… Fostul Liceu Uzina 2 a fost vandalizat şi furat cu totul

DSCF0057_mic
După ce unităţile de învăţământ din Braşov au fost comasate, sediile mai multor şcoli au intrat în conservare. Dacă unele clădiri au reintrat în circuitul educaţional, cum e cazul Liceului Rulmentul, unde a fost amenajată Şcoala Profesională Kronstadt, de altele, s-a altes praful… la propriu.

Este cazul clădirii fostului Liceu Uzina 2, care apoi a devenit Grup Şcolar de Turism şi Alimentaţie Publică de pe Strada Zizinului. Imobilul, lăsat fără niciun fel de pază a devenit o „zonă de aprovizionare” pentru vânătorii de fier vechi sau pentru cei care mai ai nevoie pe-acasă de o priză, de-un cablu, o clanţă sau orice alt obiect „bun la casa omului”.

[scrollGallery id=101]

Fostul liceul Uzina 2 avea pe vremuri un internat, o sală de sport, ateliere şi multe săli de clasă. Internatul a fost preluat de Municipalitate pentru a fi transformat în bloc de locuinţe sociale, sala de sport a fost preluată de Poliţia Locală Braşov, fiind transformată anul trecut în depozit pentru alimentele venite de la Uniunea Europeană, destinate persoanelor defavorizate din oraş.

A mai rămas clădirea în care se ţineau cursurile. Aici, înainte de închidere s-au făcut lucrări de renovare, mai ales la etajele superioare unde au fost montate ferestre cu geam termopan, a fost înlocuit parchetul şi modernizate laboratoarele.
DSCF0044_mic
(toate cablurile şi instalaţiile bune de vândut au dispărut din clădire)

În 2011 însă, după preluarea grupului şcolar de către Colegiul Economic „Andrei Bârseanu”, imobilul de pe Zizinului a fost „evacuat” în mare grabă, ca după o explozie nucleară.  În urmă au fost lăsaţi munţi de materiale didactice, fişe medicale, caiete sau diverse formulare interne.

Apoi a apărut „reciclatorii”, care au colectat tot ce se putea, de la caloriferele din fonta, la corpuri de iluminat, siguranţe, feronerie.

DSCF0057_mic
(Caloriferele din fontă au fost furate, cu tot cu tevile de metal)

Practic, sumele investite de-a lungul anilor s-au evaporat la centrele de colectare a fierului vechi sau în casele celor care au luat ba o priză, ba o clanţă.

Imobilul va intra în reparaţii anul viitor, după  ce va fi stabilită destinaţia viitoare a acestui spaţi. Cel puţin aşa promite viceprimarul Răzvan Popa, care este în cautarea unor clădiri noi pentru unele şcoli ce vor fi mutate din centrul, din imobilele restituite foştilor proprietari.

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. Liceul Sportiv se mută la Uzina 2 | brasovmetropolitan
  2. Campusul scolar sportiv Brasov - rahat pe bat | BrasovBuzz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.