Site icon

Reconstituire istorică și aplicații militare de elită, la Râșnov

20 august (140)

Week-endul acesta se va desfășura la Râșnov cea de-a V-a ediție a Festivalului de Reconstituire Istorică „În Numele Trandafirului”. Atracțiile principale vor fi aplicațiile militarilor de elită ai Batalionului 21 Vânători de Munte „Gen. Leonard Mociulschi”.


Festivalul se va desfășura în perioada 7-8 septembrie, în Grădina Cetății Râșnov, la Cinematograful Amza Pellea și în Cheile Râșnoavei, iar pentru prima dată, în organizarea evenimentului s-a implicat, pe lângă Primăria Orașului Râșnov, și Ministerul Apărării Naționale.
Tematica principală a ediției din acest an este „Armata Română, începuturi și prezent”, iar festivalul este dedicat împlinirii a 135 de ani de la încheierea Războiului de Independență și a împlinirii a 90 de ani de la înființarea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmisegetuza”, al cărei comandament este la Brașov.

Programul festivalului:

Sâmbătă, 7 septembrie:

Grădina Cetății:

Cinematograful Amza Pellea

Simpozion de istorie și reconstituire istorică, orele 18.00 – 20.00

Duminică, 8 septembrie:

Grădina Cetății:

Cheile Râșnoavei, orele 14.00-15.00:

În perioada 7-15 septembrie, în Grădina Cetății vor fi expuse imagini ce vor prezenta istoria Vânătorilor de Munte, uniformele și decorațiile primite de comandanții de-a jungul celor 90 de ani.

Exit mobile version