Liceul Sportiv se mută la Uzina 2

DSCF0044_mic

După ce s-au analizat mai multe variante privind imobilul în care a funcţionat Liceul de Turism şi Alimentaţie Publică de pe Strada Zizinului, municipalitatea braşoveană a luat o decizie în privinţa acestei clădiri. Mai precis, aici va funcţiona Liceul Sportiv. 
 
Deocamdată, clădirea este într-un stadiu avansat de degradare, asa cum am mai scirs aici, în ultimii ani fiind vandalizată de amatorii de „obiecte utile în casă”, de la siguranţe electrice, calorifere sau cabluri, la bucăţi de parchet. Viceprimarul Braşovului, Răzvan Popa a anunţat că anul acesta se vor elabora studiile şi documentele tehnice, iar de anul viitor va începe amenajarea noului sediu al Liceului Sportiv. Investiţia, a explicat el, se va realiza în două etape. În primă fază va fi reabilitată clădirea şi vor fi reamenajate sălile de clasă, urmând ca în a doua etapă să se realizeze infrastructura sportivă.
„Avem în vedere amenajarea sălii de sport, a unor piste de atletism pentru antrenamente şi a unor planşe pentru scrimă. De asemenea, pe Stadionul Carpaţi vrem să amenajăm o pistă de atletism omologată, astfel încât să putem organiza şi competiţii”, a afirmat Popa.
În momentul de faţă, Liceul Sportiv funcţionează în două corpuri: unul pe strada Cocorului, unde urmează cursurile elevii claselor V-VIII, iar celălalt pe strada Poarta Schei, unde învaţă liceeni. „În corpul de pe strada Cocorului, nu există o sală de sport corespunzătoare”, a mai spus Popa. El a precizat că noul Liceu Sportiv ar putea fi deschis încă de anul viitor, dacă se va reuşi reabilitarea clădirii şi amenajarea sălii de sport şi a pistelor pentru antrenament.
De-a lungul anilor, în imobilul fostului Liceu de Turism şi Alimentaţie Publică s-a dorit amenajarea unui centru de excelenţă, unde să se pregătească olimpicii, mutarea liceului de muzică sau chiar realizarea unui centru de detenţie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.