„Deschide-ți inima!”, pentru un pian nou al Filarmonicii Brașov

filarm

Campania „Un oraș, o sală nouă de concerte, un pian…” se va încheia în 3 decembrie, cu balul de caritate „Deschide-ți inima!” ce se va desfășura la Casa Armatei. Evenimentul este organizat de Fundația Kronospan, în parteneriat cu mai multe instituții, printre care Primăria Brașov și Casa Armatei din Brașov, iar fondurile strânse vor fi utilizate pentru achiziționarea unui nou pian de concert, necesar Filarmonicii Brașov. Instrumentul, susțin reprezentanții municipalității costă între 80.000 de euro (dacă are o vechime de aproximativ un an) și 120.000 de euro, dacă este nou.

Balul de la începutul lunii viitoare, promit organizatorii, va fi unul special. Participanții vor avea parte de un program de poveste,cu momente de operă și balet, cu fragmente din compoziții ccelebre, clasice și moderne. Pe scenă vor urca instrumentiștii Filarmonicii, cei ai Operei Brașov, dar și membrii trupei Haydn Deane’s Band.

 Invitații, vor dansa și vor putea degusta preparatele culinare pregătite de Giovanni Piselli, primul Top Chef al României. De asemenea, vor fi scoase la licitație mai multe tablouri de valoare, dar și un pian mai vechi al Filarmonicii , pe care cumpărătorul îl va dona Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov.

Invitația va costa 400 de lei.

În cursul anului 2013, pentru strângerea banilor necesari achiziționării pianului pentru Filarmonica Brașov, s-a derulat campania 2% și au fost organizate mai multe evenimente speciale, iar la Opera Brașov, Filarmonica Brașov și la Castelul Bran au fost amplasate urne speciale în care se pot depune donațiile. În prezent, artiștii Filarmonicii Brașov folosesc un pian vechi de peste 30 de ani, primit ca donație în anul 2007 de la Filarmonica din Berlin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.