În 20 decembrie vom afla cine va construi autostrada Braşov-Comarnic

autostrada_comarnic_brasov

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) a anunţat că în 9 decembrie au fost depuse  două oferte în vederea atribuirii „Contractului de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construirea, finanţarea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii Bucureşti-Braşov, Tronsonul Comarnic-Braşov, km 110+600 – km 168+600”.
Au depus oferte Asocierea  VISTRADA Nord (Vinci/ Franţa, Strabag/Austria şi Aktor /Grecia) şi Asocierea Impregilo SpA/Salini (Italia).
Pentru atribuirea acestui contract îşi anunţase participarea şi firma UMB Spedition, care, se arată într-un comunicat al  DPIIS,  „a renunţat să mai depună oferta”.
Oferta câştigătoare va fi stabilită în 20 decembrie.

Când va fi gata?
„Lucrările la autostrada Comarnic-Braşov vor începe anul viitor, iar termenul de finalizare este este 2016, dar sunt de efectuat lucrări complexe, pentru că vor fi trei tuneluri, fiecare în lungime de peste trei kilometri”, a declarat directorul Companiei Naţionale de Autorstrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Narcis Neaga.  El a mai afirmat că nu se așteaptă să fie contestații care să întârzie începerea lucrărilor.

Taxa ar putea fi de trei euro/100 de km

Valoarea investiţiei este estimată la 1,2-1,3 miliarde de euro, iar de finanţarea acestui proiect, a anunţat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, „s-au arătat interesate BEI, BERD şi Banca Mondială”.
Pe acest tronson, cu o lungime de 58 de kilometri, limita de viteză va fi de 130 kilometri/ oră, iar Guvernul României analizează posibilitatea introducerii unei taxe de 3 euro/100 de kilometri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.