Horia Mihail şi Pianul Călător ajung, în 5 aprilie, la Brașov

Horia Mihail_20130906_3920_Foto_Virgil Oprina

La invitaţia Radio România, Horia Mihail şi Pianul Călător pornesc la drum, de data aceasta cu destinaţia finală Roman.  Între 21 martie şi 14 mai 2014, ajung în 13 oraşe din România, dar şi la New York şi Chişinău. La Brașov „escala” este programată pentru 5  aprilie, la Sala Patria.

Turneul Pianul Călător , muzică de poveste şi o poveste despre muzică, un vis devenit realitate, dar izvorât dintr-o necesitate, a ajuns, în 2014, la cea a IV-a ediţie. Anul acesta Mozart,compozitorul ce şi-a petrecut cei mai mulţi ani din viaţă în turneu, va fi muza călătoriei muzicale. În recitaluri Horia Mihail va interpreta două rondouri, două fantezii şi două sonate din creaţia mozartiană, iar în concertele cu orchestra se va afla pentru prima oară în postura de dirijor şi solist în trei celebre opusuri concertante mozartiene pentru pian şi orchestră.

La cea de-a patra ediţie poveştile se intersectează, primele trei piane se vor reîntâlni cu prietenul lor cel mai bun, pianistul cu care au călătorit, iar primul pian, cel rămas în anul 2011 la Mediaş va porni spre o altă destinaţie, Roman, oraşul natal al lui Sergiu Celibidache, din care lipseşte însă acum un pian de concert, astfel că instrumentul va rămâne în acest oraș.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.