Ministrul Energiei, Constantin Niță (PSD) a anunțat astăzi că potrivit unei legi din 2009, în iunie 2014 terenul pe pe care se construiește Aeroportul Internațional Brașov, ar trebui să se întoarcă la Statul Român, pentru că acest obiectiv nu a fost finalizat, așa cum prevedea actul normativ.
De acum încolo, a avertizat ministrul, „decizia este a Guvernului, care poate sau nu să prelungească termenul prevăzut respectivul act normativ, sau are posibilitatea de a-l prelua și transforma într-o societate de sine stătăroare”. El a precizat că „în actul normativ care a fost adoptat în luna iunie a anului 2009, se arată că terenul este predat Consiliului Județean Brașov, condiția fiind ca în termen de cinci ani, lucrările la aeroport să fie terminate. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, terenul ar trebui să se întoarcă la Statul Român”.
Această declarație vine după ce, recent, viceprimarul Brașovului, Răzvan Popa (PSD) a fost înlocuit, iar președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu a lăsat de înțeles că nu este eclusă și înlocuirea din funcție a vicepreședintelui PSD al CJ, Mihai Popa.
Totuși Niță a afirmat că problemă se poate rezolva prin negocieri între statul român și Guvernul României.
„Avem corespondență cu Guvernul”
Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Mihai Pascu a afirmat că „avem o corespondență cu Guvernul României. Lucrările la aeroport au fost demarate, iar pentru a păstra aspectul formal am solicitat prelungirea termenului prevăzut de legea din 2009. Până acum nu am primit răspunsuri favorabile.Corespondența a fost purtată cu Ministerul Agriculturii, care deținea respectivul teren înainte de predarea lui către județul Brașov, dar și cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Cel mai important este ca Ministerul Agriculturii să își dea avizul pentru prelungirea acestui termen”.