Case noi pentru lupii și urșii de la Zoo Brașov

zoo 30 apr 2013 (37) mic

În cursul acestei săptămâni, cei șapte urși și doi dintre cei lupi din Grădina Zoologică Brașov vor fi mutați în noile adăposturi. Din păcate, cel de-al treilea lup, foarte bătrân, va fi eutanasiat, aceasta fiind recomandarea medicilor veterinari care l-au examinat.

Lupii vor fi mutați într-un țarc cu o suprafață de 550 de metri pătrați, amenajat în zona în care au fost cuștile felinelor mari care au fost mutate în noile adăposturi construite aproape de intrarea în Parcul Zoologic. Actualul adăpost al lupilor are o suprafață de aproximativ 200 de metri.

urs 2 zoo

Pentru cei șapte urși a fost extins actualul adăpost, suprafața acestuia crescând de la 1.065 de metri pătrați la 7.400 de metri pătrați. Actualul adăpost va fi închis temporar, pentru a se efecua lucrări de igienizare a zonei, inclusiv a bazinului.

Parcul Zoologic, a anunțat viceprimarul Brașovului Adrian Atomei va fi redeschis în cursul acestei luni.

 Reabilitarea Grădinii Zoologice se realizeză prin programul „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”, program finanţat de Ministerul Mediului din fondul alocat pentru implementarea programelor/subprogramelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor. Valoarea totală a investiției este de 31,12 milioane de lei, din care 22,23 de milioane de lei au fost alocate de Ministerul Mediului.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.